Harm, Martijn en Erna Takke vieren op 10 maart het 25-jarig jubileum van hun zaak. "Het succes is mede te danken aan de medewerkers", vinden zij. (foto: Roel Kleinpenning)
Harm, Martijn en Erna Takke vieren op 10 maart het 25-jarig jubileum van hun zaak. "Het succes is mede te danken aan de medewerkers", vinden zij. (foto: Roel Kleinpenning)

25 jaar fascinatie voor fietsen

Vijfentwintig jaar Harm Takke Tweewielers. Feitelijk al bijna 26 jaar want op 1 juni 1992 werd er gestart aan de Grensstraat op de plek waar nu de dierenkliniek gehuisvest is. Nu is het bedrijf vier keer het volume als bij aanvang, en gevestigd aan de Weversstraat 4 in Dinxperlo. Aangezien er op een werkdag in het zomerseizoen alleen al zo'n 125 telefoontjes en e-mails binnenkomen, was het duidelijk dat de viering van het jubileum op een ander tijdstip moest plaatsvinden. Een uitgelezen kans om de start van het nieuwe fietsseizoen op een spectaculaire manier in te luiden.

DINXPERLO - De medewerkers werden vorig najaar getrakteerd op een weekendje weg, voor klanten en belangstellenden zal er op zaterdag 10 maart een voor de Achterhoek unieke e-bike test- en informatiedag gehouden worden waarbij de nieuwste trends getoond worden.
Eigenaren Harm, Erna en Martijn zijn aanwezig voor felicitaties maar belangrijker vinden zij dat de bezoekers gezellig en geheel vrijblijvend kunnen rondneuzen als op een markt of op een beurs. Leveranciers die hun medewerking verlenen aan deze dag zijn: Gazelle, Rih, Batavus, Sparta, Koga, Trenergy, Cortina, Victoria, van Raam (aangepaste fietsen), Kymco (scootmobielen), Schwalbe (banden), Monavenxt (fietsendragers en Nuvinci (traploos schakelen).
Er worden presentaties gegeven over hoe een elektrische fiets werkt en waar op gelet moet worden bij aanschaf. Buiten is er een groot testparcours aanwezig om de fiets ter plekke uit te proberen. Ook is er aan de inwendige mens gedacht en wordt het geheel muzikaal omlijst. Geen feestdag zonder prijzen: te winnen zijn een kinderfiets en een elektrische fiets.

Succes

"Het succes is mede te danken aan de medewerkers", vertellen Harm en Erna. "We zijn met zijn tweeën klein begonnen, maar elk jaar werd er wel wat aangebouwd. En alles in eigen beheer en onder het bezielende toezicht van Harms vader Willem." Harm: "Inmiddels is onze zoon Martijn ook in de zaak gekomen. Ik ben enorm blij met zijn inbreng, hij heeft feeling voor het vak."

Nadeel van de groei van het bedrijf is dat Harm niet meer aan reparaties en verkoop toekomt. "Onze klanten komen uit de hele regio en zijn voor 40% Duits. Zij komen hier vanwege het assortiment, het vakmanschap van onze mensen, en de benaderbaarheid in de zaak, de gemoedelijkheid."

Het brede assortiment aan fietsen ontlokt Martijn de uitspraak: "Bij het honderdjarig jubileum zou het zo maar kunnen zijn dat iemand vertelt hier zijn hele leven klant te zijn geweest, van loopfiets tot scootmobiel of rollator."

Meer berichten