Zoekplaatje Op de fietse. Foto: Met dank aan Jolanda Fukkink
Zoekplaatje Op de fietse. Foto: Met dank aan Jolanda Fukkink

Oplossing zoekplaatje: Op de fietse

Algemeen

AALTEN - Een foto uit circa 1947-1948 van ‘jongeleu’ op de fiets. Te zien is dat de foto is gemaakt op het Marktplein Aalten.

Te herkennen is onder andere de voormalige brandweerkazerne. De jongen op de fiets, rechts, is Jan Lammers. Bij dochter Jolanda Fukkink is niet bekend ter gelegenheid waarvan deze foto is gemaakt. Er komen geen namen, wel een interessant levensverhaal over Jan Lammers. 

Hij was een bekende persoonlijkheid in Aalten en Bredevoort. Jan was de man van ‘de krante’. Hij ging tientallen jaren lang op pad als verslaggever voor de Graafschapbode, later opgegaan in De Gelderlander. Tevens was hij correspondent voor het nieuws- en advertentieblad Aalten Vooruit. In zijn werkzame leven kenden velen hem als verkoper in de voormalige Erba-winkel aan de Landstraat in Aalten. 

Hierna werd Jan bekend bij het museum Frerikshuus, Aalten. Hier gaf hij vaak rondleidingen en wist hij allerlei dingen te vertellen over de tijd van vroeger. Hij was ook muzikaal actief. Eerst bij de christelijke muziekvereniging De Eendracht Aalten en later bij muziekvereniging Excelsior Bredevoort. Hij vervulde hierin de rol van tambour-maitre. Jan Lammers overleed op 14 februari 2014, op 79-jarige leeftijd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant