Wederopbouw themadag bij Dorcas. Foto: PR
Wederopbouw themadag bij Dorcas. Foto: PR

Wederopbouw centraal bij Dorcas

Algemeen

AALTEN - Vanuit het Gelders Genootschap rijdt een oude SRV-wagen dit najaar door de Achterhoek. Gemeenten gaan met inwoners in gesprek over duurzaamheid, wederopbouw en groen in de wijk. Op donderdag 9 september van 9.30 tot 15.30 uur staat de SRV-wagen op het terrein van Dorcas in Aalten en staat deze dag in het teken van de wederopbouw. In opdracht van de gemeente Aalten heeft Gewoon Groen een aantrekkelijk programma samengesteld in de sfeer van de jaren ’50. 

Onder de overkapping van Dorcas staat op 9 september de SRV-wagen van het Gelders Genootschap. Hier worden bezoekers welkom geheten door Gewoon Groen en zetten een stap terug in de tijd. Hoe zag de wederopbouwperiode in de Achterhoek er uit en voor welke uitdagingen stond men toen? Vervolgens reist men naar de toekomst en komen belangstellenden in een donkere escaperoom waar zij puzzels oplossen. 

Op de foto met oude solex of Daf
Buiten, op het scherm van de SRV-wagen, wordt een film over Aalten uit de jaren ’50 getoond en kunnen bezoekers onder het genot van een kopje koffie met elkaar in gesprek of een ouderwets spelletje spelen. Uit de radio klinkt muziek uit de jaren ’50. Op het terrein staan solexen en een Daf waarmee mensen op de foto kunnen.

Winactie #wederopbouwaalten
Gewoon Groen daagt bezoekers uit om op 9 september een originele foto met het thema wederopbouw te maken en deze te posten op Twitter, Facebook of Instagram met vermelding van #wederopbouwaalten. De foto kan men maken op de solex, bij de Daf, in de wederopbouwhoek of wellicht iets geheel anders. De meest creatieve foto wint een moderne radio in jaren ’50-look. Maandag 13 september maakt Gewoon Groen de winnaar bekend via de website en social media.

Bonte verzameling jaren ’50 spullen
Gewoon Groen heeft diverse spullen uit de jaren ’50 verzameld bij Dorcas en de diverse kringloopwinkels in de omgeving. Deze krijgen op 9 september een mooie plek in de wederopbouwhoek bij Dorcas. Vanaf 10 september zijn deze spullen bij Dorcas te koop, het geld gaat naar het goede doel.

Vrijwilligers
Na afloop van deze themadag worden de vrijwilligers van Dorcas verwend met een afsluitende borrel met hapjes, drankjes en gezelschapsspelletjes. Dorcas beschikt over heel veel vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor de goede zaak. Zij hebben de afgelopen coronaperiode gezelschap en gezelligheid gemist en sluiten deze bijzondere dag gezamenlijk af, op gepaste afstand en in de open lucht. Informatie over het bijzondere programma is te vinden op de website https://nieuwetijdachterhoek.nl/ 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit