De bus C11 op station Aalten. Foto: Eva Schipper
De bus C11 op station Aalten. Foto: Eva Schipper

Busverbinding van Aalten naar Bocholt definitief

Algemeen

AALTEN - Per 18 augustus is het weer mogelijk om met de bus tussen station Aalten en Bocholt te reizen. Eerder werd er proef gedraaid met deze grensoverschrijdende busverbinding. Aangezien deze proef als succesvol bestempeld werd, is besloten de busverbinding definitief te maken. Vanaf nu zal buslijn C11 ieder uur rijden tussen Aalten en Bocholt.

Door Eva Schipper

De bus zal dagelijks, behalve op zondagen, een keer per uur in beide richtingen rijden. In de bus zal volgens het Duitse systeem betaald worden. Dit betekent dat reizen met een OV chipkaart niet mogelijk is. Kaartjes kunnen in de bus gekocht worden. De tarieven variëren erg. Actuele informatie over de ticketprijzen zijn te vinden om de website van Westfalen Plan.  Zo kost een enkeltje 2.20 euro per persoon. Ook is het mogelijk om in een gezelschap tot vijf personen gebruik te maken van een gereduceerd tarief; een 24 uurs kaart voor vijf personen kost 10,70 euro. 

Drie minuten na het hele uur zal de bus vanaf Aalten station vertrekken. Twintig minuten later zal de bus arriveren bij het het busstation Bocholt (in het Duits Bocholt Bustreff). Met de komst van de buslijn zijn reizen naar Duitsland toegankelijker. In Bocholt kan men overstappen op andere verbindingen naar onder andere Wezel, Düsseldorf en Münster.


westfalenfahrplan.de

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant