<p>Speciaal evenement &#39;Lichtpuntjes&#39; voor ouderen en mensen met een beperking. Foto: PR</p>

Speciaal evenement 'Lichtpuntjes' voor ouderen en mensen met een beperking. Foto: PR

(Elbert Brethouwer)

‘Lichtpuntjes’ voor ouderen en mensen met een beperking

BREDEVOORT - Ondanks de coronamaatregelen wordt ook dit jaar in het kleine stadje Bredevoort, Bredevoort Schittert gevierd. Op vrijdag 3, zaterdag 4, vrijdag 10 en zaterdag 11 september is Bredevoort Schittert toegankelijk voor bezoekers, daarnaast is er op donderdag 2 en donderdag 9 september een hele bijzondere editie: ‘Lichtpuntjes’. Het evenement is dan speciaal toegankelijk voor ouderen en mensen met een beperking.

Voorzitter Tjitske Woordes-van Amersfoort: “Als corona ons één ding heeft geleerd, is dat we oog moeten blijven hebben voor elkaar en alleen samen moeilijke tijden doorkomen. In Bredevoort en omgeving wonen veel ouderen en mensen met een beperking die zich dit jaar mogelijk extra eenzaam hebben gevoeld en de afgelopen tijd vermoedelijk weinig lichtpuntjes hebben gekend. Vorig jaar, bij Bredevoort Schittert on tour, hebben we gezien dat juist deze doelgroep enorm kan genieten van ons evenement. Nu we ook dit jaar weer een gecombineerde auto/wandelroute organiseren willen we juist hen een schitterend avondje uit bieden.”

Om zo veel mogelijk mensen van de doelgroep te bereiken heeft de stichting hulp gekregen van Stichting Marga Klompé, De Zonnebloem Bredevoort, Stichting Estinea, Buurtzorg gemeente Aalten en Sensire Aalten. Bestuurslid Joyce Willemsen: “Deze zorgverleners en vrijwilligers zien de mensen regelmatig en we zijn dan ook zeer dankbaar dat ze ons hebben willen helpen met het verspreiden van de flyers.” Zodoende wordt een ieder die intra- of extramuraal zorg krijgt, maar ook de mensen die geen zorg behoeven, bereikt. De stichting mocht rekenen op financiële steun vanuit het VSB fonds, RCOAK, het GUV en de gemeente Aalten. Mede hierdoor is de avond gratis toegankelijk en zijn alleen consumpties voor eigen rekening. Dankzij deze steun is er, naast de vele lampjes, onderweg ook muziek en straattheater te zien.

Tijdens Lichtpuntjes wordt er, mochten de maatregelen dit toestaan, om 19.30 uur gestart met een kopje koffie bij Brasserie ’t Grachthuys in Bredevoort. “Door een gezamenlijke start willen we graag de mensen, op gepaste afstand, samenbrengen en ze op een verantwoorde manier weer onder de mensen te brengen zodat ze meer zien dan alleen hun eigen kamer en eventuele huisgenoten”, aldus de voorzitter. Daarna kan de deelnemer lopend of per rolstoel een wandelroute van ongeveer één kilometer volgen, die eindigt bij ’t Grachthuis. Vervolgens is er een verlichte autoroute van ongeveer twintig kilometer, georganiseerd door Bredevoort, Barlo en het Klooster. De deelnemer kan zelf kiezen of hij/zij beide routes volgt of één van beide. Wel dient de deelnemer, indien nodig, zelf voor een loophulpmiddel te zorgen.

Wie geen flyer heeft ontvangen maar toch graag mee wil doen kan zich alsnog online aanmelden via email aan info@bredevoortschittert.nl, via de website www.bredevoortschittert.nl Aanmelden graag voor 17 augustus. 

Een klein gedeelte van de deelnemers heeft geen vervoer. Hiervoor is stichting Bredevoort Schittert op zoek naar vrijwilligers die samen met een oudere de route willen rijden. Naast een geschikt vervoermiddel en een geldig rijbewijs, is er ook een goede QR-code voor de corona-check nodig. Vrijwilligers kunnen zich melden via info@bredevoortschittert.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden