Zonnige Knallen voor Kanjers. Foto: Archief KvK
Zonnige Knallen voor Kanjers. Foto: Archief KvK

Knallen voor Kanjers gaat door!

Algemeen

‘Voor een gezin uit Bredevoort’

AALTEN – Na een aantal verschuivingen door de coronamaatregelingen organiseert Fietsgroep ’t Muurtje op zaterdag 28 en zondag 29 augustus een benefiet-evenement bij Backyard ´t Muurtje, Plein Zuid 12 in Aalten. De opbrengst van de happening gaat voor 100% naar een project van Kanjers voor Kanjers in Bredevoort. Onder het motto Knallen voor Kanjers wordt een geweldige muzikale avond gepresenteerd met de Bredevoortse gelegenheidsformatie PLAN B en in het voorprogramma de gitaristen Ronald en Mark (R & M). 

Het muzikale spektakel begint op zaterdag 28 augustus om 17.00 uur, rond middernacht klinken de laatste tonen van PLAN B. De voorverkoop is inmiddels van start gegaan. “Een kaartje kost vijftien euro, dit geeft ook toegang tot de muzikale dag op zondag 29 augustus, georganiseerd door fietsgroep ’t Muurtje. Dit bedrag gaat voor 100% naar het project van Kanjers voor Kanjers in Bredevoort. Op zaterdagavond hopen we uiteraard op een volle bak, zodat we het Bredevoortse project goed kunnen helpen. Voornamelijk Bredevoortse bedrijven sponseren de benefietavond, Bredevoort voor Bredevoort zou je kunnen zeggen”, aldus de organisatie. Aan de kassa zijn ook kaarten te koop.

Op het ronde podium, Dj stage bij het Sjoksfestival, treden de acts op zaterdagavond op. De bands staan op de planken voor een sterk gereduceerd tarief. “Zelfs personeelskosten zijn er niet, achter de bar staan allemaal vrijwilligers. Ook aan de inwendige mens is gedacht, er is een lekker hapje eten te verkrijgen tijdens de concerten”, vertelt de woordvoerder van fietsclub ’t Muurtje. Hij vervolgt: “Wij hebben bij SETZ ons onderkomen, daarom houden we deze benefietavond hier in de Backyard. We toveren het terrein om in een prachtige muziek-arena!”

Benefiet avond op zaterdag, muzikale dag voor het hele gezin op zondag

Tickets voor het Knallen voor Kanjers concert zijn te koop bij Spar Wubbels in Bredevoort, Wisselink Tweewielers en bij SETZ Huiskamer in Aalten. “Voor vijftien euro ben je erbij, en kun je ook zondag aansluiten bij de muzikale dag. Deze middag is een uitje voor het hele gezin! Voor de jongste jeugd is er een springkussen, ze kunnen pannenkoeken bakken bij chefkok Patrick van Pannenkoekboerderij De Neeth en kinderen kunnen zich laten schminken. Deze middag is ook de Formule 1 Grand Prix van België te volgen op groot scherm. DJ Wimpie zal op zijn eigen ludieke manier de bezoekers vermaken en de rock formatie Qrisis verzorgt een optreden met een groot scala covers, rock, soul, akoestisch, alles komt voorbij”, aldus de organisatie.

Het benefietconcert van zaterdag 28 augustus doneert de volledige opbrengst aan een gezin in Bredevoort. “Het geld is nodig voor de aanschaf van een bus met aanpassingen. De gemeente wil de aanpassingen betalen maar dan mag de bus niet ouder zijn dan twee jaar. En ja, daar zit een kostenplaatje aan. Wij willen dit gezin, met een dochter met een ernstige beperkingen, graag helpen. Daarom organiseren we dit benefietconcert, daarom hopen we op een succesvolle avond op zaterdag 28 augustus en aansluitend een geweldige muzikale dag op zondag 29 augustus.”
Om toegang te krijgen tot Knallen voor Kanjers is het noodzakelijk dat elke bezoeker een geldig corona-toegangsbewijs kan laten zien. Dit kan met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs. De organisatie houdt de updates van het RIVM goed in de gaten, de recente maatregelen zullen worden toegepast.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant