Samen fietsen met de duofiets uit de hulpmiddelenpool. Foto PR
Samen fietsen met de duofiets uit de hulpmiddelenpool. Foto PR

Er samen op uit door de hulpmiddelenpool

AALTEN/DINXPERLO - De zomervakantie is weer aangebroken. Een periode waarin mensen er graag op uit trekken. Lekker actief bezig zijn door een wandeling of fietstocht te maken. Heerlijk in de buitenlucht. Voor mensen die niet zo mobiel zijn, maar die wel graag alleen of samen met iemand er op uit willen, is dat niet zo gemakkelijk. Voor deze mensen is er de hulpmiddelenpool. 

Men kan een beroep doen op een duofiets, scootmobiel of rolstoel uit de hulpmiddelenpool. Hierdoor wordt het toch mogelijk om mee te doen aan de fietstocht met de buurt, een dagje uit te gaan met de familie of gewoon lekker rond te rijden in de mooie buitengebieden van onze gemeente. 

Een kleindochter die met oma op pad is geweest reageert: “We hebben een flinke tocht gemaakt, het was een stralende dag met een stralende oma! Er zijn nog elf sportieve klein(kinderen), dus zullen er vast nog een hoop kilometers volgen. Dankzij de mogelijkheid om deze duofiets te kunnen lenen!” Er zijn al veel inwoners die gebruik hebben gemaakt van de hulpmiddelenpool. Een reactie van iemand die met één van de ouders op stap gaat: “Samen met de duofiets een visje halen op de markt. Of genieten van een ijsje bij Kasper Paul. Mooie momenten samen delen. Geluk zit in kleine dingen.”

Hulpmiddelenpool
De hulpmiddelen in de hulpmiddelenpool zijn van de gemeente Aalten. De pool wordt beheerd door Figulus Welzijn. Daarnaast staan een aantal hulpmiddelen op de locaties van Marga Klompé. Het gebruik van deze hulpmiddelen is gratis voor alle inwoners van de gemeente Aalten. De gemeente spreekt de hoop uit dat nog meer mensen hier, in deze zomerperiode maar ook daarna, gebruik van gaan maken. Joop Wikkerink, wethouder gemeente Aalten, geeft aan: “We hopen dat mensen die (tijdelijk) minder mobiel zijn actief blijven en mee blijven doen nu ervoor is gezorgd dat zij gratis gebruik kunnen maken van hulpmiddelen zoals een scootmobiel of duofiets.”

Reserveren
De duofiets of scootmobiel kunnen via Figulus Welzijn worden gereserveerd. Voor Aalten kan dat bij De Ahof, Polstraat 9, (0543) 47 39 93. Voor Dinxperlo kan men terecht bij Kulturhus Dinxperlo, Terborgseweg 3, (0315) 65 52 82. Een rolstoel of duofiets kan ook voor kortdurend gebruik rechtstreeks geleend worden bij twee locaties van Marga Klompé, bij Beth San, Ludgerstraat 17, (0543) 56 15 00, of bij de Stegemanhof, Geurdenstraat 1, (0543) 49 75 00. De gemeente hoopt dat veel inwoners de weg gaan vinden naar deze locaties om vaak gebruik te maken van deze voorzieningen. Dat ‘mobiele’ personen met minder mobiele familieleden, buren of vrienden naar buiten kunnen gaan, kunnen genieten en plezier hebben. Er lekker samen op uit gaan!

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden