<p>Een scene uit de voorstelling De Drie Biggetjes en de Boze Wolf. Foto: Lucy Koenig Photography</p>

Een scene uit de voorstelling De Drie Biggetjes en de Boze Wolf. Foto: Lucy Koenig Photography

Wallie en De drie biggetjes

Theater voor kinderen bij Het Blauwe Meer en Ahof

AALTEN/DINXPERLO - Zaterdag 7 augustus kunnen kinderen aan het einde van de ochtend genieten van een openluchttheater in Dinxperlo bij het Blauwe meer en in de middag bij kinderboerderij De Ahof in Aalten.

Om 11.00 start de voorstelling ‘Wallie’. Poppentheater Belletje Sterk speelt de vrolijke poppenkastvoorstelling ‘Wallie’. In dit echte strandverhaal woont Boy samen met zijn vader in een vissershuisje op het strand. Zijn vader gaat iedere dag naar zee om vis te vangen. Wanneer Boy zijn vader uitzwaait vindt hij een Toverboek op het strand. Het is een leuke voorstelling over de vriendschap tussen een jongetje en een walvis. Deze voorstelling is geïnspireerd op het prentenboek ‘De kleine walvis’ van Benji Davies. Aansluitend aan de voorstelling is er nog iets te knutselen. Deze voorstelling is vooral geschikt voor basisschoolleeftijd, de groepen 1 , 2 en 3.

In de middag, om 13.30 uur, zal bij kinderboerderij de Ahof in Aalten de voorstelling ‘De 3 biggetjes en de boze Wolf’ starten, geschikt voor de basisschoolgroepen 1 , 2 en 3, eigenlijk al voor kleuters vanaf 3 jaar. 

Wat kunnen de kinderen verwachten?
Drie biggetjes, Nif, Naf en Noef, trekken de wijde wereld in. Al snel wordt het herfst en ze besluiten ieder een huisje te bouwen. Noef heeft geen geduld en bouwt zijn huisje lekker makkelijk van stro. Nif wil snel klaar zijn en bouwt zijn huisje van takken. Het meisje Naf bouwt een degelijk huisje van steen. De drie biggetjes hebben het gezellig in hun nieuwe huisjes maar ze weten niet dat de wolf op de loer ligt. Lukt het de wolf om de biggetjes te pakken te krijgen, of zijn ze hem te slim af? Het is een verrukkelijke muzikale voorstelling voor jong en oud.

Alle voorstellingen zijn gratis toegankelijk, een vrije gift voor het lokale kinderwerk, wordt op prijs gesteld. Een half uur voor aanvang zijn de kinderen welkom. Voor meer info en aanmelding check www.vitaalbad.nl De voorstellingen duren ongeveer een uur. De activiteit is een initiatief van Talentverbinder Richard Jongetjes, in samenwerking met het kinderwerk van Figulus en OptiSport.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden