Pexels

Dit zijn de beste tv-series van 2021

Televisiekijken is nog altijd één van de favoriete bezigheden van Nederlanders. Om dit te kunnen doen, moet je natuurlijk wel eerst internet en tv vergelijken. Door dit te doen, kun je zowel op je televisie als via het internet de allerleukste series kijken. Overigens is dit ook mogelijk door een alles in 1 abonnement af te sluiten, je krijgt er dan dus ook nog een vaste telefoonverbinding bij. Steeds minder mensen gebruiken een vaste telefoon, dus dan is dit niet echt nodig. Een abonnement met alleen internet en tv kan daarom beter zijn, zodat je dus de onderstaande tv-series kunt kijken. 

WandaVision
Het is moeilijk te ontkennen dat WandaVision briljant speelde met de conventies van zowel Marvelfilms als tv-sitcoms, en de twee samenvoegde tot een duidelijk en opwindend bizarre serie die deel uitmaakte van Avengers spinoff, deels satire en deels horrorfilm. Hoofdrollen Elizabeth Olsen en Paul Bettany brachten nieuwe diepten in hun gevestigde Marvel-personages en bouwden voort op de fundamenten die in de films waren gebouwd op een manier die profiteerde van de langzamere verbranding van het tv-formaat. Het had ook een intrigerend mysterie en een heleboel leuke stripboekdingen, zoals het debuut en de superheldenoorsprong van Teyonah Parris’ Monica Rambeau.

Dickinson
Dickinson keerde zelfverzekerder en ambitieuzer terug in het tweede seizoen, waarbij deze serie bijtende humor in evenwicht bracht met een zinvolle verkenning van de relatie tussen artiest en publiek. De anachronistische dramedy beheerste zijn ondeugende toon toen Emily Dickinson (Hailee Steinfeld) haar eigen stappen maakte op het scherm, een ogenschijnlijke beschermheer vond in Sam Bowles (Finn Jones), haar werk in de krant liet publiceren en zowel haar verlangen naar als angst voor bekendheid confronteerde. De maker en schrijver van de serie, Alena Smith, zette Emily’s strijdlustige gevoelens over erkenning en creativiteit vakkundig naast de steeds grimmiger wordende politieke verdeeldheid in de vooroorlogse VS.

Gangs Of London
Onder leiding van Joe Cole en ??p? Dìrísù zit Gangs Of London boordevol geïnspireerde vechtchoreografie en bombastische actiescènes, die culmineren in een adembenemend beleg in de zesde aflevering. De bloedstollende serie, van Gareth Evans en Matt Flannery, kan op een puur visceraal niveau worden genoten, maar in het centrum van alle chaos ligt een krachtige ondervraging van hoe dynastieën worden gemaakt. De dood van een schijnbaar hervormde Ierse misdaadbaas zet deze Shakespeareaan in het teken van een Scorsese-verhaal, terwijl zijn grijpende zoon (Cole) dreigt de stad met de grond gelijk te maken in zijn zoektocht naar wraak.

Hemingway
Deze docuserie begint met Ernest Hemingway die beschrijft hoe hij wilde schrijven: dingen driedimensionaal, zelfs vierdimensionaal invullen. Daarom bieden coregisseurs Ken Burns en Lynne Novick een onverschrokken blik op de gecompliceerde man die nu wordt beschouwd als de beroemdste Amerikaanse auteur van de 20e eeuw. Oude fans zullen veel van dit gebied bekend vinden, maar de verschillende pratende hoofden helpen om de tijdlijn uit te werken en duiken in de verontruste en conflicterende schrijver, die “zoveel kanten aan hem had dat hij de geometrie tartte”. Zoals een expert opmerkt, verduistert de Hemingway-mythe nu de persoon die hij werkelijk was.

Dit artikel wordt u aangeboden door Overstappen.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden