Cliënten van Estinea trots op hun prestatie, dankbaar voor de bloemen. Foto Karin Stronks
Cliënten van Estinea trots op hun prestatie, dankbaar voor de bloemen. Foto Karin Stronks

Alternatieve avondvierdaagse cliënten Estinea

‘Ze doen zo graag mee’ 

Door Karin Stronks

AALTEN – Net als vorig jaar is ook dit jaar de avondvierdaagse in Aalten niet doorgegaan. Cliënten van Estinea lopen jaarlijks samen met een groep begeleiders, bekenden en vrijwilligers mee. Bewoners en begeleiders van de zorgorganisatie Estinea hebben besloten om, net als vorig jaar, zelf een alternatieve avondvierdaagse te organiseren. De start en finish is op de vier avonden bij locatie Stationsstraat.

“We hebben vier routes van zes kilometer uitgezet. De pauzeplekken zijn ongeveer op de helft van het parcours bij vrienden en bekenden hebben we dit kunnen regelen. Waarom we dit doen? Nou, onze bewoners beleven er zo veel plezier aan, het is een kleine moeite voor veel plezier”, vertelt contactpersoon Maartje Raben van Estinea. De begeleiders hebben het organiseren van de alternatieve avondvierdaagse in de vrije tijd opgezet. “We mochten rekenen op hulp van vrijwilligers, elke avond liepen weer andere mensen mee als leiding, ook om de twee mensen in de rolstoelen te begeleiden.”

Het weer zit vier avonden enorm mee, de sportievelingen hielden het droog, niet te warm, heerlijk wandelweer. Bij de pauzeplekken is het bijna feestelijk, er zijn zelfgebakken taarten, koffie, frisdrank. De deelnemers worden erg verwend, een mooie blijk van waardering voor de geleverde prestatie. “Het zijn de kleine dingen, het kost bijna niets en onze cliënten doen zo graag mee!”

Op vrijdagavond wandelen de deelnemers richting industrieterrein, op de terugweg bij de Eerste Broekdijk sluiten vier leden van drumband Vriendschap Maakt Sterk (VMS) aan voor de intocht. Onder het stimulerende tromgeroffel leggen de sportievelingen de laatste kilometers af. Aan de Stationsstraat wordt nog even een moment gewacht, er komen bekenden met bloemen en snoepzakjes voor de wandelaars. Met gejuich nemen de avondvierdaagselopers de traktaties in ontvangst. 

De drumband begint weer te trommelen, ze lopen voor de groep wandelaars uit, de laatste paar honderd meter worden volbracht. Bij locatie Stationsstraat worden de wandelaars ingehaald door familie, buurt, vrienden en bekenden. Een vrolijk weerzien en nog meer bloemen en lekkernijen voor de wandelaars. En voor alle deelnemers is er een welverdiende medaille. Zowel cliënten als begeleiders hebben vier fijne avonden beleefd, heerlijk gelopen en geëindigd met een geweldige slotavond.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden