Aalten, zwembad, crisisjaren, ingekleurde foto. Foto Collectie Leo van der Linde
Aalten, zwembad, crisisjaren, ingekleurde foto. Foto Collectie Leo van der Linde

Zoekplaatje: zwembad Aalten tijdens de crisisjaren, 1932 - 1934

AALTEN - Een ingekleurde foto van de werkzaamheden betreffende de aanleg van zwembad ‘t Walfort tijdens de crisisjaren. De aanleg van het openluchtbad was een werkverschaffingsproject.

Velen waren in de crisisjaren werkloos. Om steun te krijgen was het werken bij de aanleg van het natuurbad de mogelijkheid om ‘brood op de plank’ te krijgen. In die tijd bestond het werk veelal uit mankracht. Machines waren niet of nauwelijks beschikbaar. Het openluchtbad werd met de schop uitgegraven. Kruiwagens moesten de bult opgeduwd worden om het afgegraven zand af toe te voeren. 

Degenen die hieraan meegewerkt hebben, leven inmiddels niet meer. We zijn benieuwd naar verhalen en reacties van familie, de nazaten, van deze mensen. Deze zullen er ongetwijfeld zijn. Het natuurbad ‘t Walfort werd in 1934 geopend. 

De laatste jaren is het buitenbad merendeel gesloten. Het ziet er nogal haveloos uit. Er zijn plannen om hierin verbetering te brengen. 

Reacties over de crisisperiode en de tewerkstelling van mensen bij de aanleg van zwembad ‘t Walfort Aalten zijn welkom. Men kan reageren via redactie@aaltenvooruit.nl Ook kan men contact opnemen met Leo van der Linde, Bilderdijkstraat 24, 7121 VL Aalten. Tel. 0543 - 472571, mobiel: 06 50 423 323.

Foto collectie: Leo van der Linde  

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden