AD'69 1uit de Achterhoek Cup na 4-1 nederlaag tegen SDOUC 1

20.00 uur         SDOUC 1         -         AD’69 1 (Achterhoekcup)        4-1 ( 2-1 ) doelpunt: Dylan Bauhuis

verslag: Hoewel de equipe van Arno Heersink ruim op tijd uit Aalten op de IJsselweide verscheen zou het toch nog ruim een uur duren voordat zij kon beginnen aan de warming up. Helaas was een luttel detail in Aalten blijven staan waardoor alleen wachten in de warme catacomben van het SDOUC-complex enig soelaas bood. Uiteindelijk zou met een kwartier vertraging toch nog de knockout wedstrijd tegen 2e klasser SDOUC zijn aanvang vinden. Het zou een moeilijke wedstrijd worden waarbij SDOUC zich veel meer thuis voelde op hun eigen kunstgras dan dat AD'69 deed. Omdat de temperatuur zich onder de 0° bevond had dat weerslag op het gedrag van de bal in het veld. Vele passes werden te hard of onnauwkeurig gegeven wat direct werd afgestraft en leidde veelal tot balverlies. SDOUC ging hiermee beter om en al snel zouden er kansen ontstaan voor de gastheren uit Ulft. Maar toch waren er ook mogelijkheden voor AD'69 die in de beginfase gretiger was dan SDOUC. SDOUC was zelfs slordiger en lakser in de eerste 20 minuten en leek de wedstrijd wel erg licht op te nemen maar kreeg toch de openingstreffer op zijn conto bij de derde poging op het doel van AD-keeper Heuvel. Een voorzet over links werd uiteindelijk door een lichte touché in de verste hoek geplaatst zodat de 1-0 werd gescoord. Na deze treffer zouden er nog meer kansen voor SDOUC volgen en in de 36e minuut leek een zekere 2-0 tot stand te komen ware het niet dat keeper Erik Heuvel eenmaal alleen tegenover 2 aanvallers kwam te staan maar toch de winnaar werd in dit duel. Uit de rebound ontstond een aanval richting het andere doel waarbij de bal via Bram Koelman en Michiel Ebbers middels een voorzet uiteindelijk door Dylan Bauhuis onhoudbaar werd ingeschoten zodat heel even de 1-1 de tussenstand zou zijn. Heel even mocht AD'69 geloven in een stuntje maar door slorig balverlies in de 39e minuut op het middenveld kreeg een speler van SDOUC de bal en wist de bal solerend naar de 16 meter van AD'69 te krijgen en uiteindelijk de keeper te passeren waardoor SDOUC wederom de voorsprong in de wedstrijd nam.
In de rust werden Michiel Ebbers en Tom te Brinke vervangen door Roel Penterman en Bram Dekkers.
Direct wist Roel Penterman zijn kwaliteiten te etaleren en kwam op de rechterbackpositie sterk uit de startblokken. De tweede helft zal vooral herinnerd blijven door het vele lichtuitval bij een tweetal masten. Hoewel de scheidsrechter genegen was om de wedstrijd te staken gaven beide coaches aan de wedstrijd te willen uitspelen . Het laatste half uur leek het hoofdveld wel een flipperkast en in deze disco-uitgave zag uw reporter SDOUC nog tweemaal scoren zonder dat AD'69 daar enig antwoord op wist te geven. Luuk Heijink werd gewisseld door Emre Topal en kort daarna zou Dylan Bauhuis vervangen worden door Peter te Paske. De laatste aanval van de wedstrijd was in de 90e minuut voor AD'69 maar de scheids liep voordat de aanval werd ingezet al met de fluit in de mond zodat een ieder wist dat er zou worden afgefloten zo gauw de aanval zou doodlopen, waarvan akte.
Derdeklasser AD'69 verloor van 2e klasser SDOUC met duidelijke cijfers (4-1) en is uitgeschakeld in de Achterhoek Cup. Dat is geen schande en daarom geen tranen. De volle concentratie moet nu gaan richting de competitie en klasse-behoud in de derde klasse, AD'69 zou zeer goede zaken doen als het een punt of meer zou kunnen pakken tegen VDZ uit Arnhem die op de zesde plek bivakkeren met 10 punten voorsprong op AD'69. 18 februari moet AD'69 er dus staan in Arnhem en is zeker niet kansloos als we weten dat in de thuiswedstrijd met 3-1 werd gewonnen. Maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst en dus moet AD'69 alles op alles zetten voor wederom een goed resultaat.
We houden u op de hoogte.

Meer berichten