Docent Dorien Jansen Venneboer aan de slag met een aantal muzikanten uit de orkestklas.
Docent Dorien Jansen Venneboer aan de slag met een aantal muzikanten uit de orkestklas. (PR Eendracht Aalten)

Orkestklas voor volwassenen weer van start

AALTEN - Na de zomer start Eendracht Aalten een nieuwe cursus KLI(N)KT. Muzikanten in spé komen vanaf september in de orkestklas van KLI(N)KT samen om te proberen, leren en natuurlijk musiceren. Binnen deze formule van de Aaltense fanfare is iedereen die een instrument wil leren bespelen op latere leeftijd welkom. Door samen te spelen leert men van elkaar, men motiveert elkaar, en men ontwikkelt zich op een constructieve en positieve manier tot muzikant. 

Als volwassene een instrument leren bespelen is spannend en kost tijd. Als iemand nooit eerder in een orkest speelde is dat nieuw en men moet wennen aan nieuwe dingen. Door het plezier binnen KLI(N)KT en de eigen portie motivatie gaat de tijdsinvestering met gemak af. Nieuwe mensen zitten bovendien samen met anderen in hetzelfde zogeheten schuitje. Door ervaringen en leermomenten te delen met anderen, worden samen meters gemaakt. Bij KLI(N)KT spelen leeftijd en ervaring geen rol. Iedereen krijgt een eigen aanpak die past bij zijn of haar kennis. Men raakt weer vertrouwd in samenspel en werkt zo samen met anderen aan deelname aan een van onze orkesten.  

Begeleiding op maat
KLI(N)KT is niet alleen informatief, maar ook begeleidend. Deelnemers gaan de muzikant in zichzelf ontdekken. Docent Dorien Jansen Venneboer helpt daarbij. Door te werken met een maximaal aantal inschrijven heeft zij aandacht voor alle muzikanten en is er oog voor ieders eigen ontwikkeling. De introductie-orkestklas van KLI(N)KT komt tien weken achter elkaar samen op maandagavond. Na die tien weken? Dan begint de deelnemer misschien wel muzieklessen volgen bij een docent naar keuze. De duur van een eventuele doorstroom naar een van de orkesten is afhankelijk van de ervaring en wensen. Nieuwe muzikanten blijven sowieso samen met de andere instappers, zij-instromers en herintreders muziek maken in de orkestklas.

Opgeven of vragen
De introductie-orkestklas van 2021/2022 start op maandag 13 september. Voor vragen of aanmelden kan een mail worden gestuurd naar info@eendrachtaalten.nl Bellen of appen kan ook, met KLI(N)KT-coördinator Ellen Postma: 06 31 15 48 78

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden