Nijntje Beweegfeest voor peuters en kleuters SSS Irene. Foto: PR
Nijntje Beweegfeest voor peuters en kleuters SSS Irene. Foto: PR

SSS Irene viert Nijntje Beweegfeest met peuters en kleuters

LINTELO - Dit jaar kon SSS Irene de peuter- en kleutergym gelukkig weer afronden met een vrolijk Nijntje Beweegfeest. En een feest werd het op zaterdag 10 juli bij het Kulturhus in Lintelo.

In een beetje een aangepaste vorm, maar niet minder feestelijk, klommen, sprongen, hinkelden, schommelden, renden en tijgerden de kinderen rond. Eerst buiten en vervolgens in de gymzaal, waar van alles voor ze opgebouwd was.

Trainster Anita Westerveld met assistenten en hulp vanuit de vereniging maakten er voor de (oudere) peuters en de kleuters een bijzonder evenement van. Met een ‘officiele’ opening door SSS Irene’s voorzitter Gerloeske Nijland-Brezet en een afsluiting met heuse diploma-uitreiking en een ijsje. Voor het ijsje werd allicht het hardst gejuicht…

Namens SSS Irene is Anita Westerveld gediplomeerd om het KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) lespakket ‘Nijntje Beweegdiploma’ aan te bieden. Dit landelijke pakket is zorgvuldig samengesteld uit gevarieerde oefeningen en spelletjes. Zo leren peuters en kleuters spelenderwijs onder andere balanceren, springen, klauteren en rennen. Bewegen is leuk en belangrijk op deze jonge leeftijd waarin de motoriek zich het sterkst ontwikkelt. Zodra een kind kan lopen zijn speelse manieren van bewegen goed om het lichaam te leren kennen en lekkerder in het  vel te zitten. Het Beweegdiploma draagt hier op een speelse wijze aan bij.  Aanmelden voor peuter- en kleutergym kan via de website, onder ‘proefles’.


www.sss-irene.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden