Theater Peppeltje Toeter en Kip. Foto: PR
Theater Peppeltje Toeter en Kip. Foto: PR

Verraderlijke Theevisite en Denken in Bochtjes

Gratis theater voor kinderen 

AALTEN/DE HEURNE - Op zaterdag 24 juli zullen er zowel op het Heurns veld in De Heurne als bij kinderboerderij De Ahof in Aalten een openluchttheater voor kinderen plaatsvinden. De ene in de ochtend, de ander in de middag. De voorstellingen zijn gratis toegankelijk, een vrije gift voor het lokaal kinderwerk wordt op prijs gesteld.

Om 11.00 uur kunnen kinderen terecht in De Heurne. Hier zal theatergezelschap Poolse Vis het programma ‘Thee’ brengen. Het theater van Poolse Vis sluit aan bij het vrijwel woordeloze mimetheater dat ook Nederlandse jonge makers als Lotte van den Berg en Jetse Batelaan typeert. Of, hoe met weinig woorden net heel veel kan worden gezegd via beweging en mimiek. 

Bij Poolse Vis wordt dit nog eens gelardeerd met eigenzinnige absurde humor, soms lichtvoetig, soms gitzwart. Vriendschap, competitiedrang en sensuele aantrekking: actrices Agema en Voskamp hebben weinig meer nodig dan enkele theezakjes om hun theaterwerkelijkheid te creëren. Hun dans die ontaardt in een verbijsterend einde is de climax van deze heerlijk verraderlijke THEE-visite. Deze voorstelling is zeer geschikt voor basisschoolgroepen 5 en 6. Het Heurns veld is te vinden nabij Linderdijk 1-A in de Heurne. De voorstelling duurt ongeveer 45 minuten.

De tweede voorstelling bij Kinderboerderij de Ahof in Aalten start om 13.30 uur en heet ‘Peppeltje- Toeter en de kip’. Dit theater is zeer geschikt voor basisschoolgroepen 3 en 4.

Wat kunnen de kinderen verwachten??
“Het is heerlijk dat je hardop kan denken en dat niemand het hoort. Kan je toch lekker van alles vinden! Want grote mensen snappen er soms niks van. Bijvoorbeeld, wie heeft het idee van huiswerk uitgevonden? Belachelijk! Doe je je best voor een opstel, snapt de juf niet wat jij allemaal voor leuks hebt bedacht. Moet je het overdoen, steeds weer! Dan wordt het wel heel moeilijk om al dat denken in je hoofd en het voelen in je buik op orde te houden. Op een dag knalt de boel natuurlijk. Wat moet je met zo’n juf. Gelukkig heb je een opa die jouw hoofd en hart wel begrijpt. Die je leert dat sommigen mensen recht denken en sommigen in bochtjes.” Deze voorstelling duurt ongeveer een uur.

De organisatie ligt in handen van Talentverbinder Richard Jongetjes, in samenwerking met Figulus Welzijn Kinderwerk, met ondersteuning van Optisport en het Heurns belang. Voor beide voorstellingen zijn de kinderen een half uur voor aanvang welkom. Voor meer info en aanmelding; check www.vitaalbad.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden