Tonny Rave met zijn winnende duif. Foto: PR
Tonny Rave met zijn winnende duif. Foto: PR

Tonny Rave wint Dax in de Achterhoek

AALTEN - Geheel volgens schema konden in Dax de postduiven van onder meer P.V. Aalten vrijdag 9 juli om 12.00 uur gelost worden bij een kalme zuidwesten wind. Een vlucht over hemelsbreed circa 1070 kilometer naar de omgeving van Aalten.

Op dit soort vluchten is het de elite onder de lange-afstands-duiven die meedoet. In de Concourscombinatie Achterhoek waren dat er 105 die voor de winst gingen. Het werd een pittig vluchtje. Er was dan ook geen sprake van nachtelijke aankomsten. Pas in de loop van de zaterdagochtend vielen de eerste duiven in onze regio.

Een mooie vroege duif kwam bij Tonny Rave weerom. De ‘543’, een driejarige doffer, viel om 11.22 uur op de klep van zijn hok aan de Eerste Broekdijk in Aalten en pakt zo de eerste prijs voor zijn baas in de Achterhoek. Het was de tweede overnachtvlucht waaraan de ‘543’ deel nam. Het is dus een snelle leerling. Tonny deelt dit succes met zijn broer Hein, waarvan hij regelmatig steun krijgt. Landelijk was er een deelname van naar liefst 11.124 duiven. Nationaal scoort Tonny Rave de 157ste plaats.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden