De AVA-jeugd hard aan het schoonmaken tijdens de carwash van 2018
De AVA-jeugd hard aan het schoonmaken tijdens de carwash van 2018 (Hans Prinsen)

AVA`70-jeugd organiseert grote “AVA meets Texel Carwash”

AALTEN - Op zaterdag 12 juni wordt er in de Lijsterbeslaan in Aalten ruimte gemaakt voor de AVA meets Texel Carwash. “2021 is het vierde jaar dat we de carwash organiseren. Vanwege de renovatie van onze atletiekbaan waren we genoodzaakt een alternatieve locatie te zoeken. Toen riep één van onze groep: “de Lijsterbeslaan” omdat ze daar woont én er veel mogelijkheden zijn om het op die locatie te organiseren. We hoefden niet lang te twijfelen om daar direct werk van te maken”, vertelt Happy Code-lid Joppe Roos.

Sinds 2017 is Team Happy Code een onderdeel van AVA’70. De groep organiseert verschillende activiteiten voor de C- en D junioren (11 t/m 15 jaar) van de club, omdat uit onderzoek is gebleken dat hier het grootste percentage sportuitval plaatsvindt. De kinderen hebben het druk met school of vinden sport niet interessant genoeg. Happy Code hoopt met de activiteiten het groepsgevoel bij de junioren te versterken, zodat ze met plezier naar de club blijven komen.

“Dit jaar gaan we voor het vijfde jaar naar Texel”, zegt Diederik Lensink enthousiast. “Opnieuw met bijna 60 man. We hebben vorig jaar veel geluk gehad dat we – dankzij het jeugdkampprotocol – alsnog konden gaan. En met veel succes: dit jaar was de inschrijving al na 2 minuten volgeboekt! Dankzij de fijne medewerking van de Gemeente Aalten mogen we dit jaar weer de carwash organiseren op deze alternatieve locatie en daar zijn we uiteraard heel blij mee.”

De carwash is bijna traditie geworden. “Zowel kinderen, leiding als bezoekers vinden het onwijs leuk. Om het totaalbedrag per persoon zo laag mogelijk te houden organiseren we de carwash. Door de grote opkomst kunnen we de bijdrage elk jaar om en nabij de 120 euro houden. Dat is goed te doen voor een weekend feest”, lacht Michiel Wellink.

Op 12 juni houdt Happy Code voor de vierde keer de AVA meets Texel Carwash en de organisatie hoopt op een grote opkomst! Om opstoppingen van het verkeer te voorkomen is er een aangepaste rijroute aangegeven met bordjes en pijlen. Een rondje door de carwash bedraagt €7,50, waarbij bestuurders gewoon in de auto kunnen blijven zitten. Diederik sluit af: “Op deze manier houden we het tempo er lekker in én kunnen we de maatregelen rondom het coronavirus waarborgen. Een win-win-situatie!”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden