De Brandweer Aalten is op zoek naar collega's. Foto: PR
De Brandweer Aalten is op zoek naar collega's. Foto: PR

Brandweerposten Aalten en Dinxperlo zoeken collega’s (m/v)

Algemeen

Online informatiebijeenkomst 10 juni

AALTEN - Inwoners van Aalten en Dinxperlo, maar ook mensen die overdag in die plaatsen werken, dat is de groep (m/v) waarnaar de brandweerkorpsen van Aalten en Dinxperlo op zoek zijn. Geïnteresseerden die meer willen weten over een uitdaging bij de brandweer, kunnen op donderdag 10 juni om 20.00 uur terecht in een online informatiebijeenkomst. Op www.brandweeraalten.nl staat meer informatie, en de mogelijkheid om aan te melden. De bijeenkomst is vanwege corona níet op de kazerne maar via een Teams-meeting online (duurt ongeveer een uur). Ook wie op 10 juni verhinderd is, maar wel graag meer informatie wil, kan reageren, zodat hij of zij op een ander moment kan worden geïnformeerd.

Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer gaat ter plaatse. Het klinkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. De brandweer bestaat voor tachtig procent uit vrijwilligers (m/v) en om op sterkte te blijven zijn continu nieuwe mensen nodig. Tijdens de bijeenkomst vertellen de huidige brandweerlieden over het werk, waarom ze bij de brandweer zitten en wat het hen brengt. En uiteraard is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

Een uitdaging bij de brandweer is een boost voor ieders persoonlijke ontwikkeling. Men ontwikkelt zich bijvoorbeeld op een gebied waar men normaal gesproken nooit mee in aanraking zou zijn gekomen. En dat is leuk en interessant. En verder is het werk echt teamwork en kameraadschap is ook kenmerkend voor de brandweer.

Overdag
De brandweer in Aalten en Dinxperlo zoekt mensen tussen de 18 en 45 jaar die vooral ook overdag beschikbaar zijn. Ook wie overdag slechts enkele uren beschikbaar is (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn, of vanwege werk in ploegendienst), mag zeker ook reageren. De vrijwilligers combineren hun dagelijks werk met het werk als brandweerprofessional. In geval van een melding komen zij naar de kazerne om uit te rukken en mensen in een noodsituatie te helpen.
Er zijn steeds meer vrouwen betrokken bij de uitrukfunctie van de brandweer, ook bij brandweer Aalten en Dinxperlo. Zij worden dan ook nadrukkelijk gevraagd om te reageren.

Wat biedt de brandweer?
De brandweervrijwilliger redt bijvoorbeeld mensen in noodsituaties. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met een team een klus te klaren, door inzet voor het redden van mens en dier. De brandweer biedt echter meer. Op de eerste plaats zorgt de brandweer voor een goede opleiding. Daarnaast ontvangt de brandweervrijwilliger een financiële vergoeding voor de scholing, oefeningen en de uitrukken. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering. Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid staan voorop. Verder is het een pre wanneer de brandweervrijwilliger die in loondienst werkt, toestemming heeft van zijn of haar werkgever om in geval van een alarmering de werkplek te verlaten.
De brandweer gaat eventueel graag in gesprek met de werkgever om dit te realiseren.

Ook iemand (m/v) die ook aan het profiel voldoet, en niet in Aalten of Dinxperlo woont maar wél werkt, dan is hij of zij ook van harte welkom op donderdag 10 juni. Aanmelden kan via de website www.brandweeraalten.nl of www.brandweer-dinxperlo.nl.

Ook andere brandweerposten in de Achterhoek kunnen nieuw talent gebruiken; kijk voor meer informatie op www.bijdebrandweer.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant