Joran Veerbeek
Joran Veerbeek (Foto: Athos Aalten)

Medailleregen voor Athos

Aalten - Het eerste weekend van februari was volgepland met wedstrijden. Vandaar dat trainers en turners al vroeg op pad gingen op zaterdagochtend. Op 3 verschillende locaties werd er geturnd. In Lichtenvoorde mochten de jongste heren van Athos hun wedstrijd turnen.

Als eerste waren de instappers aan de beurt. Sieb ter Haar deed voor de eerste keer mee en turnde een keurige wedstrijd, die hem een een bronzen medaille opleverde.
Later op de dag deed pupil Joran Veerbeek er nog een schepje bovenop door de gouden medaille voor zich op te eisen.

In Doetinchem turnden de dames van de vierde en vijfde divisie hun tweede voorwedstrijd. Ook hier lieten de athosturnsters van zich horen.
In wedstrijd 1 en 2 was het de beurt aan de vierde divisie.
In wedstrijd 1 wisten Jetske Luiten in de categorie jeugd 2 en Oda Kämink in de categorie junior allebei op de derde plaats te eindigen.
In wedstrijd 2 was er een zilveren medaille voor jeugdturnster Naomi Helmink en een bronzen medaille voor senior turnster Marlou Rave.
In wedstrijd 3 turnde Iris Luiten een topwedstrijd en werd verdiend tweede in de categorie senior vijfde divisie.

In Dinxperlo vond de tweede plaatsingswedstrijd van acro E plaats.
Instappers Merel te Beest, Noa Winkelhorst en Lizzy Oosterink lieten een strakke voorgeschreven oefening zien en werden daarmee eerste.
In de categorie dames groep E-niveau werd een prachtige oefening gedraaid door Nienke Nijman, Britt te Winkel en Noa Westerveld. Zij wonnen hiermee de gouden medaille en plaatsten zich voor de finale op 17 maart.

Meer berichten