Oeigoerse academicus al vier jaar vast

Aalten - Amnesty Oost Gelre/Aalten zet zich middels schrijfacties in voor Oeigoerse academicus , die al vier jaar vast zit.

De Oeigoerse academicus Ilham Tohti kreeg op 23 september 2014 levenslang wegens ‘separatisme’, terwijl hij juist Han-Chinezen en Oeigoeren met elkaar in gesprek wilde brengen.

Ilham Tohti kwam op voor de rechten van de Oeigoeren, een voornamelijk islamitische etnische minderheid in China. Hij stelde tal van misstanden aan de kaak. Oeigoeren worden willekeurig en in eenzame opsluiting vastgezet, en ze worden ernstig gehinderd bij het belijden van hun islamitische geloof.

Ilham Tohti werd opgepakt op beschuldiging van ‘separatisme’. Sommige Oeigoeren willen onafhankelijk worden van China, maar Ilham Tohti is geen voorstander van afscheiding. Hij probeerde juist de dialoog met de autoriteiten en studenten van verschillende afkomst aan te gaan, om tot vreedzame oplossingen te komen. Hij maakte alleen maar gebruik van zijn recht op vrije meningsuiting. Toch werd hij tot levenslang veroordeeld.

Draag uw steentje bij. Met één handtekening kunt u al bijdragen aan een betere wereld. Zet uw handtekening onder de petitie die ligt in de wereldwinkel en de bibliotheek in Aalten, of wordt schrijfabonnee.

Voor meer informatie over o.a de schrijfactie kunt u contact opnemen met:

Amnesty Aalten/ Oost Gelre: amnestyaaltenoostgelre@gmail.com

Ook op twitter: Amnesty Aalten en facebook: Amnesty Aalten Oost Gelre

Meer berichten