Slingeland Ziekenhuis wil polikliniek in de Oost Achterhoek starten

SKB niet blij met deze ontwikkeling

Door Bernhard Harfsterkamp

WINTERSWIJK - Het Slingelandziekenhuis (SZ) uit Doetinchem heeft plannen om te beginnen met een polikliniek vaatchirurgie. Groenlo is daarbij een mogelijke vestigingsplaats. Op deze manier kunnen patiënten die dat op prijs stellen bij dezelfde specialist blijven. De samenwerking met het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) houdt op 1 juli op. Dat betekent dat sommige vertrouwde specialisten voor SKB-patiënten dan niet meer beschikbaar zijn.

SKB op de hoogte van plannen
Een woordvoerder van het Slingeland Ziekenhuis wilde geen commentaar geven op deze zaak. Wel werd bevestigd dat de informatie over de plannen voor vestiging van een poli in de Oost-Achterhoek klopt. Een woordvoerder van het SKB laat weten op de hoogte te zijn en is niet blij met deze ontwikkeling. Het SKB werkte voor vaatchirurgie al samen met het Medisch Spectrum Twente (MST), een topziekenhuis met grote kennis en ervaring met vaatchirurgie. De SKB-patiënten die al naar Enschede gaan en gingen zijn tevreden over de behandeling. De patiënten met wie het SZ een relatie wil behouden zijn door het SKB over de samenwerking met het MST geïnformeerd.

Behoud van goed contact met patiënt rechtvaardigt poli dichterbij
De plannen van het Slingeland Ziekenhuis zijn niet bedoeld om te concurreren. Het zou alleen gaan om de bestaande goede relatie tussen de patiënten en hun behandelaar te behouden. Gezegd wordt dat patiënten graag bij dezelfde specialist blijven en dan is een polikliniek in deze regio gerechtvaardigd. Opmerkelijk is dat bij de ontvlechting van de fusie tussen beide ziekenhuizen hierover afspraken zouden zijn gemaakt. Minder aanbod van patiënten voor vaatchirurgie betekent minder omzet. Daarom zou het SKB een schadeloosstelling, een compensatie, voor in de toekomst te derven inkomsten aan het Slingeland Ziekenhuis hebben betaald. Het SZ geeft daarnaast als argument aan dat het behandelen van meer patiënten zien en behandelen er aan bij draagt dat de expertise op peil blijft. Dat is ook een patiëntenbelang.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met RTV Slingeland

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden