Een impressie van een eerdere editie van het AAP festival. Foto: PR
Een impressie van een eerdere editie van het AAP festival. Foto: PR

Baten AAP festival naar lokale menstruatiearmoede

AALTEN - Zaterdag 13 november zal het Aaltens Artistiek Popbelang (AAP) zijn 35-jarig bestaan vieren met een festival in Oerkroeg Schiller in Aalten. Diverse bands uit de jaren tachtig zullen de repetitieruimte betrekken voor een reünie-optreden. Ook zal - traditiegetrouw - de 'AAP supersessie band' een optreden verzorgen. Zij brengen een dansbare soul & funk set ten gehore brengen inclusief een tribute to Amy Winehouse die ons dit jaar exact tien geleden ontviel.

Alle baten zullen ten goede komen aan Talentverbinder Richard Jongetjes die zich momenteel inzet voor de lokale menstruatiearmoede. Zo’n acht procent van de meisjes en vrouwen die het financieel lastig hebben zijn niet, of moeilijk, in staat de maandelijkse menstruatieproducten te bekostigen. Samen met de voedselbankuitgifte Aalten, Bredevoort en Dinxperlo heeft hij een maatwerkplan opgesteld om deze vrouwen van de nodige producten te voorzien.

De voorverkoop voor dit festival zal deze zomer starten. Meer info is te vinden op de speciale Facebookpagina AAP 35 jaar festival.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden