Wethouder Joop Wikkerink overhandigt mevrouw Klijn Hesselink een boeket bloemen. Foto: Karin Stronks
Wethouder Joop Wikkerink overhandigt mevrouw Klijn Hesselink een boeket bloemen. Foto: Karin Stronks

Samen blijven wonen op De Kattenberg

AALTEN – Kort geleden is het project ‘Samen blijven wonen’ van start gegaan. Appartementen van locatie De Kattenberg die vrijkomen worden verhuurd aan echtparen waarvan een van de partners licht dementerend is. De eerste twee woningen zijn nu verhuurd aan de doelgroep. Het echtpaar Klijn Hesselink is de eerste huurder van het nieuwe woonproject. Zij worden hartelijk welkom geheten door wethouder Joop Wikkerink en krijgen een boeket bloemen.

Door Karin Stronks

“Op 8 mei zijn we hier komen wonen, we zijn heel blij met het appartement, het is geheel gelijkvloers, voorzieningen zijn dichtbij en we kunnen terugvallen op onze wooncoach”, glimlacht mevrouw Klijn Hesselink. Dochter Ina is via het dagcentrum van Beth San getipt over het initiatief Samen blijven wonen. Ze zegt: “Mijn ouders zijn 59 jaar bij elkaar, door dit concept kunnen ze fijn bij elkaar blijven wonen.”

Wethouder Joop Wikkerink overhandigt mevrouw Klijn Hesselink een boeket bloemen en geeft aan: “Het is belangrijk om mensen te informeren over deze woonvorm, een mooi project. Namens de gemeente wens ik meneer en mevrouw Klijn Hesselink veel woonplezier!” Een rondleiding door het ruime appartement volgt, de eerste huurders zijn erg blij met en trots op hun nieuwe stek.

Wooncoach Jos Boersma is het eerste aanspreekpunt voor de echtparen die via ‘Samen blijven wonen’ een appartement bewonen. De Woonplaats, de gemeente Aalten en Marga Klompé zijn betrokken bij dit project. Via natuurlijk verloop worden de appartementen van De Kattenberg aan de doelgroep aangeboden. Boersma geeft aan: “De echtparen die hier pas wonen hebben bewust de keuze gemaakt, hier kunnen ze bij elkaar blijven wonen. Voorzieningen zijn dichtbij en er is ondersteuning aanwezig. Wacht men heel lang dan wordt het erg lastig om nog te verhuizen. Via de huisarts, een dagcentrum of Facebook weet men het project te vinden, er is momenteel nog een appartement beschikbaar.” Voor informatie kan men terecht bij wooncoach Jos Boersma.


Tel. 06-8297 1497

j.boersma@szmk.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden