Het BAD-biljet stopt. Foto: PR
Het BAD-biljet stopt. Foto: PR

Lokaal betaalmiddel BAD-biljet stopt

Algemeen

AALTEN - Het lokale betaalmiddel BAD-biljet gaat stoppen.

Het biljet werd vorig jaar bij de eerste lockdown geïntroduceerd als initiatief van Talentverbinder Richard Jongetjes in samenwerking met de Aaltense Uitdaging, Figulus Welzijn, SAP en OFD. Met de € 10.000 verkregen vanuit het coronafonds van de Provincie Gelderland wilden de initiatiefnemers met lokaal geld burgers die mooie initiatieven ontplooiden tijdens de corona een presentje aanbieden en tegelijkertijd horeca en middenstand die het moeilijk kregen, ondersteunen. Vele muzikanten en vrijwilligers hebben ondertussen een BAD-biljet ontvangen en uitgegeven bij ondernemers die het zwaar hebben. Naast de 10 mille vanuit de Provincie is er nog eens meer dan € 40.000 aan BAD-biljetten verkocht aan organisaties en bedrijven die hun personeel wilden trakteren en tevens de lokale middenstand en horeca wilden ondersteunen.

De verkoop van BAD-biljetten stopt per 1 juni vanwege de enorme administratieve druk die het oplevert bij Figulus Welzijn. Daarnaast gelden voor dergelijke geldstromen strenge regels waaraan lastig te voldoen valt door een welzijnsstichting. De accountant wil daarom de huidige constructie niet langer gedogen.

Inwoners die nog een BAD-biljet in huis hebben of er in komende periode nog eentje ontvangen, kunnen de biljetten bij de zestig deelnemers tot 1 juni 2025 inleveren. De organisatie roept wel op om vooral nu de ondernemers te steunen en het biljet nog dit jaar uit te geven. Deelnemende winkels en horeca kan men vinden op website www.gemeenteaaltenvitaal.nl .

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant