Muzikale voetnootjes | Doris Day – Doe Maar (1982)

Doris Day – Doe Maar (1982)

De oplossing!

Gelijk hebben, gelijk krijgen, je gelijk halen, het afgelopen jaar heb ik vele vormen hiervan gezien. De coronacrisis heeft veel geleerden en deskundigen een podium gegeven om hun visie op het virus en de maatregelen te verkondigen. Je kon, zeker in de eerste maanden, de televisie niet aanzetten, of het ging over corona. Piet zei dit, Klaas vertelde dat en Jan weerlegde beide meningen weer. Ik wist op een gegeven moment niet meer wie ik moest geloven en heb besloten niet meer naar de diverse talkshows te kijken. En weet je wat het resultaat was? Rust! Ik vond het heerlijk en probeer dit nog steeds vol te houden, al lukt het niet altijd.

Wat ik mij afvraag is hoe het mogelijk is dat deskundigen, die doctor of doctorandus zijn, gestudeerd hebben en gespecialiseerd zijn in een bepaald vakgebied, soms zo lijnrecht tegenover elkaar kunnen staan. Ze hebben toch op, vaak dezelfde, universiteiten hun kennis opgedaan en dan spreken ze elkaar zo ongelooflijk tegen. Zou het kunnen zijn dat het feit dat ze door een ander geluid te laten horen, een podium krijgen? Of is dat te kort door de bocht?

Het leverde bij mij verontwaardiging en ergernis op en op die momenten moest ik aan de eerste top 10-hit voor Doe Maar denken. ‘Doris Day’ heeft een echte jarentachtig-tekst, maar delen zijn nog steeds, nu bijna 40 jaar later, actueel. ‘Er Zit Een Knop Op Je TV, Die Helpt Je Zo Uit De Puree, Druk 'Em In En Ga Maar Mee, De Bloemen Buiten Zetten’. Er wordt vaak veel geklaagd over het televisie-aanbod, maar je hebt uiteindelijk zelf de controle. Fietsen of wandelen in het prachtige oostelijke deel van de Achterhoek, een ijsje eten, terrasje pakken (het mag gelukkig weer) of iets anders. Iets anders dan met vierkante ogen en een overvloed aan informatie en meningen die in je kop worden gedrukt, naar dat grote platte ding kijken. Of zet muziek op, kan helpend en helend zijn.

Doe Maar heeft nog veel meer mooie muziek gemaakt, waar je dan ook weer vrolijk van kunt worden. ‘32 Jaar’, ‘De Bom’ of ‘Pa’: het hoort wat mij betreft bij de top van de Nederpop.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden