Samenwerking Achterhoek en Nordrhein-Westfalen rond 75 jaar Bevrijding op woensdag 5 mei in NOS-journaal

Algemeen

AALTEN/DINXPERLO - De NOS besteedt vandaag, woensdag 5 mei, in het kader van de 5 mei-viering ook aandacht aan de grensoverschrijdende samenwerking Achterhoek, Liemers en de Duitse grensgemeenten Nordrhein-Westfalen in het kader van 75 jaar vrijheid. Op 3 mei zijn er opnamen gemaakt van de burgemeesters Stapelkamp en Kerkhoff op de grens van Dinxperlo en Suderwick, waar de vrijheidsbrunch als start van het regioprogramma zou plaatsvinden.

Het item wordt uitgezonden via NOS-online vanaf 6 uur ’s ochtends. In het journaal van 20 uur wordt het item aangevuld met een interview met Gerda Brethouwer, kwartiermaker van het regioprogramma in het Nationaal Onderduikmuseum na afloop van de traditionele 5-mei-lezing door Angela Merkel op uitnodiging van het comité 4 en 5 mei.

Gerda Brethouwer: "Het is wel bijzonder dat we, ook al zijn we nog steeds niet echt begonnen, toch landelijk de aandacht trekken met ons bijzondere programma, waarin de samenwerking en ontmoetingen tussen burgers centraal staan."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant