<p>Lobke van Bijzonder Gewoon (l) en Nicole Haarman van de Rotary overhandigen de brownies aan een medewerker van Marga Klomp&eacute; locatie Meddo. Foto: Lineke Voltman</p>

Lobke van Bijzonder Gewoon (l) en Nicole Haarman van de Rotary overhandigen de brownies aan een medewerker van Marga Klompé locatie Meddo. Foto: Lineke Voltman

Rotary actie: ‘Geef een taart aan de Zorg’ van start

WINNTERSWIJK - Vrijdagmiddag 22 april werden de eerste zorgmedewerkers in de ouderenzorg verrast met taart. In Meddo werd de locatie van Marga Klompé bezocht en twee woningen van stichting De Lichtenvoorde, daarna waren de Pelkwijk en de Berkhof aan de beurt.

Door Lineke Voltman

De actie ‘Geef een taart aan de zorg!’ is een initiatief van de Rotary afdeling Winterswijk. Nicole Haarman, lid van de Rotary, legt uit hoe deze actie tot stand is gekomen. “De Jeugdcommissie heeft dit bedacht om de werknemers van Bijzonder Gewoon in Winterswijk en het Blok in Lichtenvoorde werk te bezorgen. Bijzonder Gewoon en Het Blok zijn horecagelegenheden waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met veel passie werken, maar net als alle horeca hebben zij al maandenlang de deuren gesloten moeten houden, terwijl deze medewerkers juist heel graag de handen uit de mouwen steken. Bij deze actie ‘snijdt het mes aan twee kanten’: medewerkers van Bijzonder Gewoon en Het Blok kunnen weer aan werk en tegelijkertijd krijgen zorgverleners in de ouderenzorg een bedankje in de vorm van taart. Zij hebben het afgelopen jaar tijdens de coronacrisis heel veel meegemaakt en ook nu nog werken ze keihard.”

Crowdfunding
Om aan het benodigde geld te komen om de taarten te laten bakken is de Rotary een crowdfundingsactie gestart. Haarman: “In korte tijd hadden we al een paar honderd euro’s opgehaald en konden we dus starten. Afgelopen week zijn de medewerkers van Bijzonder Gewoon begonnen met bakken met als resultaat dat vrijdag de eerste taarten aangeboden konden worden . Deze week gaan de medewerkers van Het Blok aan het bakken. De actie loopt nog steeds want we willen alle 100 wooneenheden van de ouderenzorg in Winterswijk, Aalten, Groenlo en Lichtenvoorde verrassen met deze attentie. Als er daarna nog geld binnenkomt kunnen we alsnog bekijken waar we verder nog taarten kunnen aanbieden.”

Brownies
Bedrijfsleider Rianne Koolmees van Bijzonder gewoon is blij met deze opdracht. “Onze medewerkers kunnen hierdoor weer aan het werk gaan, iets dat ze erg gemist hebben. Afgelopen week zijn we begonnen met bakken. Inmiddels hebben we iets meer dan 100 brownies gemaakt en uitgedeeld aan zorgpersoneel van de Pelkwijk, de Berkhof, Stichting Marga Klompé in Meddo en twee woningen van de stichting De Lichtenvoorde in Meddo. We hebben bewust voor brownies gekozen omdat die lang vers blijven, zodat ze ook na twee dagen nog prima te eten zijn.”

Wie ook wil meehelpen om het zorgpersoneel van de ouderenzorg in de Oost-Achterhoek een hart onder de riem te steken, kan een donatie doen via https://www.whydonate.nl/fundrasing/geef-een-taart-aan-de-zorg/nl .

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden