<p>Foto: collectie Hans Schutte</p>

Foto: collectie Hans Schutte

Oplossing zoekplaatje

AALTEN - Op de prachtige foto uit de collectie van Hans Schutte van de Konijnenfok Vereniging Aalten - Bredevoort kwamen een aantal reacties binnen.

Herkend werden Bertus Bennink uit de Boomkampstraat in Aalten, Bernard te Hennepe en Thomas Smeets. De foto is gemaakt in december 1949. In Aalten werd toen een grote nationale tentoonstelling van pluimvee, konijnen, sierduiven, postduiven en watervogels gehouden. Meer dan duizend dieren waren voor deze tentoonstelling, die werd georganiseerd door de Sport Pluimvee en Konijnenfokvereniging Aalten, Bredevoort en omstreken, ingezonden. De tentoonstelling werd gehouden in het Feestgebouw.

Burgemeester Van Veen was destijds erevoorzitter. Hij trachtte zijn stem tijdens de opening te verheffen, zodat deze boven het hanengekraai, dat juist op het officiële moment van de toespraak het hevigst was. Doch dit lukte niet al te best. De burgemeester feliciteerde de 'mannen van de haans en de kniens' met deze tentoonstelling, vooral omdat er inzendingen uit het hele land aanwezig waren. Na de opening maakten de genodigden een rondgang langs de hokken en werd een pluimveefilm vertoond. Bij de mooiste watervogels won H.J. Lubbers uit Aalten. Verder waren er Aaltense winnaars bij de grote hoenders: H.J. Lubben. Bij de krielhoenders won G. Kleinhesselink uit Aalten. J.A. Meinen uit Aalten werd winnaar bij de mooiste konijnen. Uit allerlei plaatsen waren inzendingen zelfs uit Harderwijk en Doesburg.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden