<p>De kinderen uit de buurt zijn heel blij met de spelmaterialen. Foto: Lydia ter Welle</p>

De kinderen uit de buurt zijn heel blij met de spelmaterialen. Foto: Lydia ter Welle

Startbox met spelmateriaal uitgereikt

AALTEN - De eerste ‘startbox’ met spelmateriaal voor Sporten in de Wijk werd woensdag uitgereikt aan kinderen en buurtbewoners op de Kemenaweg. Zij kunnen nu zelf het project voortzetten.

Door Lydia ter Welle

De afgelopen tien weken verzorgden Figulus Welzijn en Brichbouw Sportondersteuning Sporten in de Wijk, op het veldje aan de Kemenaweg. Vanaf het begin was duidelijk dat het om een tijdelijk project ging, om aandacht te vragen voor het belang, ook voor kinderen, van lekker buiten spelen en bewegen, en om de Sportcarrousel, elke vrijdagmiddag op Sportpark Zuid onder de aandacht te brengen. De reacties - en de deelname - op de Kemenaweg waren prima; ook ouders toonden hun enthousiasme. Ook woensdagmiddag werd er enthousiast gespeeld op het veldje aan de Kemenaweg. Richard te Selle: “Het is nu niet eens zo heel druk, want de grotere kinderen zijn er niet: die hebben nu een fietstocht. Maar de kleintjes en hun ouders zijn er allemaal wel.”

Vanaf komende week is het de bedoeling dat het project Sporten in de Wijk door de buurtbewoners zelf wordt voortgezet. Woensdag overhandigden Michiel Stronks (Figulus) en Richard te Selle (Brichbouw) daarom een ‘startbox’ met spelmaterialen aan twee moeders, Tanja en Fiori. Beide vrouwen zien het belang voor hun kinderen van lekker buiten bezig zijn. Tanja: “Kinderen zit toch al veel binnen, in deze tijd. Er kan immers niet veel. Daarvoor was het project Sporten in de wijk een mooi uitkomst. Met wat simpele sport- en spelmaterialen vermaken de kinderen zich prima, zo blijkt. En fijn dat we nu ook wat materiaal hebben om er zelf mee door te gaan.”

“En zo hoort het ook”, zegt Michiel Stronks. “Wij hebben de start gemaakt, nu is het de bedoeling ouders het zelf overnemen, misschien ook wel op meer of andere momenten in de week. Mochten er ouders uit deze wijk willen helpen, op woensdagmiddag of op een andere middag: daar zouden Tanja en Fiori heel blij mee zijn. Wie wil helpen mag zich bij mij melden via m.stronks@figulus-welzijn.nl. Ik breng je dan in contact met de andere ouders.”

In de startbox zitten wat ballen, pionnen, rackets en ander buitenspeelmateriaal. “Wijkbewoners kunnen zelf voor aanvulling van het spelmateriaal zorgen, door bijvoorbeeld een flessenactie te houden of een andere actie om geld in te zamelen. Het is niet alleen goed om kinderen te laten bewegen, maar ook voor de sociale samenhang in de buurt. Ik kan hen daarvoor nog wel wat ideetjes aan de hand doen.”

Richard te Selle benadrukt nogmaals het belang van bewegen. “Daar zetten we ons graag voor in. Dat doen we al elke week met de Sportcarrousel. Maar als er andere wijken of buurten zijn die behoefte hebben aan hulp bij het opstarten van zo’n activiteit in hun buurt, dan kunnen ze zich altijd melden via Michiel. Dan kijken we wat er mogelijk is.”


m.stronks@figulus-welzijn.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden