John Theissen met zijn gezin met een bos ballonnen en het ontbijt van Kanjers voor Kanjers. Foto: Karin Stronks
John Theissen met zijn gezin met een bos ballonnen en het ontbijt van Kanjers voor Kanjers. Foto: Karin Stronks

Kanjers voor Kanjers zet Abraham John Theissen in het zonnetje

AALTEN – Een kleinschalige happening is op poten gezet voor het huis van Abraham John Theissen. Een lekker ontbijtje wordt bezorgd door Sandra Winkelhorst en Petra te Woerd van de kerngroep van Kanjers voor Kanjers. De vijftigjarige John is aangenaam verrast en zichtbaar geraakt door dit mooie gebaar. Met een brede grijns op zijn gezicht neemt hij samen met zijn gezin het ‘Lang zal hij leven’, de felicitaties en de traktatie in ontvangst. Sandra Winkelhorst geeft aan: “John is onze langstzittende vrijwilliger en mede-oprichter van onze stichting. Als blijk van waardering zetten we hem vandaag in het zonnetje!”

Door Karin Stronks

Petra en Sandra staan met een bos ballonnen en de grote doos met een heerlijk ontbijt voor de deur van John Theissen, die op zondag 18 april zijn vijftigste verjaardag viert. Er staat een pop voor het huis en een aantal spandoeken. Het sportieve karakter van de vijftiger staat op alle spandoeken beschreven, op die van zijn gezin staat een quote over een ‘Bloemetjesgordijn’. Sandra belt aan en John opent de deur. Breed grijnzend en zichtbaar geraakt staat hij in de deuropening terwijl Petra en Sandra voor hem zingen. Ze overhandigen hem de doos met een lekker ontbijt en een in een bos bloemen gevormde ballonnenpracht.

John geeft aan dat hij een feest zal geven als het weer kan en dat vandaag op kleine schaal zijn vijftigste verjaardag wordt gevierd. “Er komen diverse sporten op tv die we volgen, onder andere de Formule 1 race van Imola. Verder komen mijn ouders even langs”, vertelt John. Hij is erg blij met de verrassing en zegt: “Nou dit had ik echt niet verwacht, harstikke leuk en bedankt!” Zijn vrouw Mireille en de kinderen zijn op de hoogte gebracht door Kanjers voor Kanjers. Petra vertelt: “Ja, stel dat we aan de deur zouden staan en John is gewoon aan het fietsen… Dat kan natuurlijk niet!” John is achteraf verbaasd over het feit dat niemand iets heeft gezegd over een ontbijt… “Normaal heeft iedereen wel trek tegen elf uur…” Sandra en Petra nemen afscheid, de kinderen nemen het ontbijt mee naar binnen.

Petra te Woerd en Sandra Winkelhorst vertellen waarom zij dit mooie gebaar voor John hebben geregeld: “John is één van de oprichters van de stichting Kanjers voor Kanjers en de langstzittende vrijwilliger. Hij stond in 2009 samen met Vera Hoffman aan de basis van wat nu de stichting Kanjers voor Kanjers is. Naast bestuurslid en secretaris is hij ook de oprichter en grote motivator achter de Tristan Hoffman Challenge, dat nu Kanjer Mountain Challenge heet. Hij is zeer actief in de sponsorcommissie en voor de organisatie van het Kanjers Sport Event dat normaal gesproken elk jaar in november wordt georganiseerd.”

Daarnaast heeft John gezorgd voor een vaste plek voor Kanjers voor Kanjers op het sportpark Zuid, hij is betrokken bij het beheer van de spullen op het sportpark. John is oprichter van fietsgroep Het Muurtje en zet zich momenteel in voor het realiseren van een Pumptrackbaan op Sportpark Zuid. Sandra vertelt: “Dit jaar is hij ook een van de drijvende krachten achter Knallen voor Kanjers, een evenement, georganiseerd door fietsgroep Het Muurtje. John is dus een zeer actieve en betrokken vrijwilliger die het verdient om in het zonnetje gezet te worden. In het verleden heeft hij nog meer vrijwilligerswerk gedaan, onder andere voor de lokale middenstand in Aalten en Lichtenvoorde en voor de jonge ondernemersgroep uit Lichtenvoorde. Hij is iemand die erg gedreven is en die al zijn energie en tijd, naast een druk gezin en werk, inzet voor vrijwilligerswerk.”

Kanjers voor Kanjers organiseert en financiert sportieve evenementen of projecten voor kinderen die langdurig ziek zijn, voor kinderen met een beperking, voor kinderen die om wat voor reden niet thuis kunnen wonen of geen kind kunnen zijn. De stichting maakt dromen waar voor deze kinderen door giften en steun van sponsoren.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden