Muzikale voetnootjes | The Show Must Go On - Queen

The Show Must Go On – Queen

Voor altijd in mijn herinnering!

Iedereen krijgt in zijn leven te maken met voor- en tegenspoed. Ik zeg wel eens dat als ‘daarboven’ het rad van 'fortuin' bij jouw naam stopt, je het haasje bent. Daar valt niet zoveel tegen te doen. Eind maart was dat bij mij het geval, ik kreeg van heel dichtbij met een reanimatie te maken en dat was heftig. Indrukwekkend te zien hoe de ambulancemedewerkers/broeders super goed te werk gingen, maar het is iets dat ik nooit meer zal vergeten.

Tot nu toe gebeurde dit soort zaken verder weg van onze familie, maar ook dan kan het hard binnen komen. Vorig jaar overleed een zoon van een goede kennis, daar denk ik nog regelmatig aan. De ziekte van mijn beste vriend is iets dat mij elke keer weer raakt en ook in mijn directe familie zijn er gezondheidsproblemen. Natuurlijk is dat zo, je ontkomt er gewoon niet aan en zoals ik al begon, we krijgen er allemaal een keer mee te maken.

Kracht haal ik uit muziek en daarbij heb ik een reeks ‘hulpliedjes’ die mij door mindere periodes heen trekken. Queen is een band waar ik sinds 1976 een hechte band mee heb. In 1991 kwam het, zo bleek later, laatste album met zanger Freddie Mercury in leven uit: ‘Innuendo’. Toen hij op 24 november van dat jaar overleed, was het slotakkoord van dat album ‘The Show Must Go On’ op single uitgebracht. Tranen in de ogen, een brok in mijn keel, maar ook kracht om er weer tegen aan te gaan, dat roept dit nummer bij mij op. ‘Empty Spaces, What Are We Living For?’, iedereen vraagt zich dat ongetwijfeld wel eens af. ‘Does Anybody Know What We Are Living For?, I Guess I'm Learning’, zo voelde Mercury dat en daar zit wat mij betreft een mooie waarheid in. We leren elke dag, maken fouten, maken van alles mee, maar wat er ook gebeurt, we moeten door.

‘The Show Must Go On’. ‘I Have To Find The Will To Carry On’, dat laatste is niet makkelijk, maar met mooie muziek lukt dat wel.

O ja, die reanimatie: die had een goede afloop!

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden