Lekker buiten bewegen tijdens de Koningsspelen. Foto: Bibi Veth
Lekker buiten bewegen tijdens de Koningsspelen. Foto: Bibi Veth

Koningsspelen, maar dan anders

AALTEN - Omdat scholen weinig kansen lijken te zien om de Koningsspelen binnen de coronaregels te organiseren, hebben Figulus Welzijn en de talentcoaches van Brichbouw sportondersteuning de handen ineen geslagen. Zij geven in samenwerking met studenten van het Graafschap College twee van hun activiteiten een koninklijk tintje.

Door Lydia ter Welle

Richard te Selle van Brichbouw sportondersteuning is enthousiast: "Het is een leuke uitdaging voor de studenten, zeker omdat de studenten van maar liefst drie studierichtingen van het Graafschap College samenwerken: die van de richting Sport en Bewegen, de richting pedagogisch medewerker en die van de opleiding tot onderwijsassistent." Michiel Stronks vult aan: "We hopen zoveel mogelijk deelnemers te begroeten van alle scholen, uit zowel Aalten als Bredevoort."

Er zijn twee edities van deze 'Koningsspelen'. De eerste is op donderdag 22 april van 15.00 tot 17.00 uur op sportpark 't Broock in Bredevoort; dat is in combinatie met de Graafschap Verbindt Naoberscompetitie. En de andere op vrijdag 23 april van 14.30 tot 16.30 uur, maar dan op Sportpark Zuid, wordt gecombineerd met de gebruikelijke Sportcarrousel van de vrijdag." Deelname is gratis, aanmelden is niet noodzakelijk, op tijd komen is wel gewenst.

De studenten delen bij de poort een soort van strippenkaart uit waarop de verschillende spellen te vinden zijn. "Maar we beginnen beide dagen met een gezamenlijke warming-up in de vorm van de Koningsdans Zij aan Zij. Kinderen die dat willen, kunnen oefenen met de filmpjes die te vinden zijn op www.koningsspelen.nl/inspiratie/zing-en-dans/", zegt Michiel.

Belangrijk is wel dat alleen kinderen welkom zijn op de sportparken vanwege de coronamaatregelen. "Ouders kunnen de kinderen natuurlijk wel brengen. De kinderen worden na inschrijving opgevangen en begeleid door studenten van het Graafschap College", benadrukt Richard.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden