Kinderen van verschillende basisscholen; links van de Höve, rechts van de Bosmark en in het midden van de De Slinger. Foto: Eva Schipper

Kinderen van verschillende basisscholen; links van de Höve, rechts van de Bosmark en in het midden van de De Slinger. Foto: Eva Schipper

Klussen om kinderen in armoede te helpen

Algemeen

AALTEN/ DINXPERLO - Een op de twaalf kinderen in Nederland leeft in armoede. Daarom houdt de stichting Kinderhulp van 19 april tot 24 april een actie om geld op te halen voor deze kinderen. Alle kinderen in Aalten en Dinxperlo worden opgeroepen om ook te helpen. Dit kan door een heitje voor een karweitje te doen. Een van de initiatiefnemers van de hulpweek in de regio Aalten, Dinxperlo en Breedenbroek is Maureen Lammers. “De helft van de opbrengst wordt gebruikt om kinderen in Aalten die in armoede leven een leuke dag te geven. Deze dag wordt samen met Talentverbinder Richard Jongetjes verzorgd", aldus Maureen.

Door Eva Schipper

Veel basisscholen in de regio doen al mee met de actie. Zo hebben de scholen CBS de Höve in de Heurne, OBS De Slinger in Aalten en IKC de Bosmark in Dinxperlo al spaarpotten in de klassen staan. “Zo kunnen de kinderen samen sparen voor het goede doel.” Ook kunnen kinderen individueel geld inzamelen voor het doel. Iedereen is welkom om mee te doen met de actie. Het maakt dus niet uit hoe oud je bent. “Alle beetjes maken samen toch een groot bedrag.” De deelnemers van Kinderhulp hoeven zich niet aan te melden. Het enige wat ze moeten doen is klusjes vinden en deze vervolgens uitvoeren. “Dit kan echt van alles zijn. Bijvoorbeeld bij de buren of bij familie.”

“Ik vind het zo gaaf dat kinderen zich inzetten voor andere kinderen in Aalten. Misschien is het wel voor een vriendin of vriend in je klas die er niet over praat, maar het eigenlijk helemaal niet breed heeft.” Ook in de regio Aalten en Dinxperlo leven er namelijk veel kinderen in relatieve armoede.

Kinderen die geld gespaard hebben, kunnen dit op zaterdag 24 april van 10.00 tot 12.00 uur coronaproof inleveren bij Dansstudio Vieberink in Aalten en bij Autobedrijf B. Lammers in Dinxperlo. Iedereen die geld wil doneren, maar geen klusje aangeboden heeft gekregen, kan ook geld doneren via de QR-code. “Dus klussen, cashen en inleveren maar”, zegt Maureen lachend.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant