<p>Henk en Jo zijn zestig jaar getrouwd. Foto: PR</p>

Henk en Jo zijn zestig jaar getrouwd. Foto: PR

Henk en Jo vieren diamantenhuwelijk met rondrit en buffet

WINTERSWIJK - Henk en Jo Wassink-Ter Maat vierden op paasmaandag hun 60-jarig huwelijk. Ondanks de coronamaatregelen heeft het diamanten paar een geweldige dag gehad.

Door Verona Westera

"Met deze coronamaatregelen kan en mag bijna niks. Toch hebben onze kinderen ons geweldig verrast", vertelt Jo. "We moesten om tien uur de koffie klaar hebben. Verder zou voor alles gezorgd worden." Op het afgesproken tijdstip stonden de drie kinderen van Jo en Henk op de stoep met taart. Jo: "Alles wel op afstand natuurlijk, voor de veiligheid."
Na de koffie werd een toer gemaakt met de auto. Jo en Henk werden naar Aalten gereden. De broers en zussen van Jo stonden het paar op te wachten aan de Stationsstraat, de plek waar haar ouderlijk huis stond, en nu een broer van Jo woont. Henk en Jo konden de familie begroeten vanuit de auto. "Ik had ze al in geen tijden gezien", vertelt Jo. "Het was fijn om ze te kunnen begroeten, ondanks dat het op afstand was."
Bij de boerderij van de dochter van Henk en Jo in Lintelo, werd het paar opgewacht door de kinderen en de vijf kleinkinderen (uiteraard ook op afstand). Na een uitgebreid buffet verzorgd door hun zoon die kok is (HarmKookt) werd de rondrit voorgezet richting Winterswijk, waar ook de geboortegrond van Henk, aan de Schoolweg in het Woold, aangedaan werd.

"We hebben een geweldige dag gehad", laat Jo weten. "En ondanks dat we er weinig bekendheid aan gegeven hebben, hebben we veel felicitaties ontvangen. Onze kamer lijkt wel een bloemenwinkel", lacht ze. "Alleen binnen de kerk hebben we laten weten dat we 60 jaar getrouwd waren." Jo en Henk zijn al vele jaren actief als vrijwilliger binnen de kerk. Ze hebben elkaar ook leren kennen op een jongerendag van de kerk in Aalten. Ook nu is het paar nog erg actief. Niet alleen binnen de kerk en voor de ouderenbond. Zo helpen ze ook nog steeds bij de rommelmarkt/koffieactie van muziekvereniging Eendracht, waar alle drie de kinderen lid van zijn. Jo en Henk zijn ook erg sportief. "Elke dag gaan we fietsen. Zo'n 10 tot 15 kilometer. Het buitengebied van Winterswijk heeft zo veel mooie plekken om van te genieten."

En wat het geheim is van hun lange, gelukkige huwelijk? "Ach, gewoon, geven en nemen", besluit Jo.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden