Wim en Tiny de Zoeten-Boomsma, met op de achtergrond burgemeester Anton Stapelkamp. Foto: Lydia ter Welle
Wim en Tiny de Zoeten-Boomsma, met op de achtergrond burgemeester Anton Stapelkamp. Foto: Lydia ter Welle

Echtpaar De Zoeten-Boomsma viert diamanten bruiloft

AALTEN - Op dinsdag 6 april vierden Wim (86 jaar) en Tiny (81 jaar) de Zoeten-Boomsma hun diamanten huwelijksfeest. Zoals in coronatijden gebruikelijk: in klein gezelschap. Wel kwam burgemeester Anton Stapelkamp even langs om het bruidspaar een boeket bloemen aan te reiken en de felicitaties namens de gemeente Aalten te overhandigen.

Wim en Tiny ontmoetten elkaar in Leeuwarden, dankzij de bemoeienis van Leny, een zus van Tiny. Ze wonen sinds de pensionering van Wim, in 1990, in Aalten. Daarvoor woonden ze acht jaar in België vanwege Wims werk bij het Ministerie van Defensie, bij de luchtmacht, en daarvoor hebben ze elf jaar in Leeuwarden gewoond. Het echtpaar De Zoeten kreeg drie kinderen: Rob (1962), Frank (1964) en Nadine (1980) en had door de jaren heen 'een hoop beesten', vertelt zoon Frank; voornamelijk honden. Inmiddels zijn er drie kleinkinderen: Thierry, Cherique en Dominique, alle drie nazaten van Rob.

Het diamanten paar voelt de jaren wel wat tellen: allebei hebben ze te kampen met wat slijtage en bij de leeftijd horende beperkingen, maar gelukkig geen levensbedreigende aandoeningen. Lopen is voor beiden wel een probleem, maar het paar woont nog steeds zelfstandig en met veel plezier op De Pas 10.

Het echtpaar genoot vroeger altijd van de gezamenlijke vakanties en van samen fietsen. Nu gaan ze ook graag af en toe nog een dagje uit. Wat ook altijd en nu nu nog steeds een geliefde bezigheid is: gezellig koffie drinken met familie, vrienden en kennissen in de tuin.

Wim is penningmeester van Vluchtelingenwerk geweest en Tiny is actief geweest in de Synagoge en heeft regelmatig in Aalten haar aquarellen geëxposeerd in winkels en de werken zijn uitgeleend via de kunstuitleen. Ook waren Tiny en Wim medeorganisatoren van de (buiten)beschildering van de Zuiderkerk. Tiny is lang lid geweest van de Plattelandsvrouwen en heeft daar diverse functies vervuld.

Wanneer er weer winterse neerslag valt, bij het maken van de foto, verzucht mevrouw De Zoeten: "Wat dat betreft is het een bijzondere dag. Dat hebben we namelijk nog nooit meegemaakt op onze trouwdag: sneeuw!"

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden