Avondwandelvierdaagse 2021 wordt de ‘Home Edition’

AALTEN - Wandelsportvereniging De Wandelvriend organiseerde al 63x de Avondwandelvierdaagse (A4d) in Aalten. Vorig jaar zou de 64e editie plaatsvinden maar vanwege de coronapandemie moest deze afgelast worden. Vol goede moed werd toen al vroeg begonnen met de organisatie van de editie voor 2021. Maar wat toen nog niet voor mogelijk werd gehouden, werd de afgelopen maanden langzaam duidelijk: ook voor dit jaar is de vereniging genoodzaakt de 'gewone' A4d af te gelasten. In plaats daarvan haakt De Wandelvriend in op het initiatief van de wandelbond (KWBN) en doet mee met de Wandel 4 daagse Home Edition.

Home Edition
Met de Home Edition biedt de KWBN iedereen in Nederland de gelegenheid een eigen Avond4daagse te lopen. Dus niet in hele grote groepen tegelijk, zoals men gewend is. Maar alleen met een vriendje, sportmaatjes of met het gezin. Iedereen kan de vier dagen lopen in de periode tussen 29 maart en 30 juni. Maar tussen de eerste en de vierde dag mogen maximaal twee weken zitten. Het lopen hoeft niet alleen ’s avonds of doordeweeks te gebeuren. Ook overdag of in het weekend kan men op pad.

Iedereen vertrekt vanaf z'n eigen huis en maakt z'n eigen routes via de app van eRoutes. En met die app krijgt men onderweg tijdens de wandeling leuke berichten. Natuurlijk ontvangt iedereen na vier dagen lopen de enige echte Avond4daagse medaille. Aanmelden gaat online via www.dewandelvriendaalten.nl. In verband met de betaling moet een ouder/verzorger dit doen. Vervolgens vult men de namen van de deelnemers in. Per deelnemer kost deelname 6,50 euro. Daarvoor krijg je iedere dag drie verschillende routes via de eRoutes app in de afstand die men zelf kiest, van 2,5, vijf of tien km. Afhankelijk van de omgeving waar men woont, wisselen de routes in de app iedere dag. Afwisseling genoeg dus. En na afronding van de vier dagen wandelen ontvangt men de officiële Avond4daagse-medaille thuis.


www.avond4daagse.nl/agenda/avond4daagse-aalten-home-edition

www.dewandelvriendaalten.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden