Afbeelding

Lezers schrijven | In wat veur land... (9)

Algemeen

In wat veur land...(9)

Stao mi-j toe um dit kere es gewoon wat quotes ('gedachtengoederen') te citeern uut d'n Aalten Vooruit van veurige waeke. Gao'w verdán..:
1) In't kader van een (ni-j) Economisch Model: “De opwaartse lijn van 'economische groei' die op ons netvlies lijkt gebrand, moet worden doorbroken. Oneindige groei bestaat niet!” (Anke Sitter, Winterswijkse)
2) Met 't oge op Warkgeluk: “Bij tijd en wijle denk ik weleens dat we het in Nederland misschien té goed hebben. We sneeuwen soms helemaal onder in de keuzes die we kunnen maken.” (Marleen Hoftijzer, Wereldreiziger)
3) In verband met de verkiezingsuutslag: “Ik maak me erg zorgen over de winst van (extreem)rechtse partijen. En ik begrijp sowieso niet dat je op een partij stemt die de ongelijkheid in ons land groter maakt.” (Lisa Westerveld, Groen Links).
4) Aangaonde 't Bruto Binnenlands Product: “Het BBP waardeert luchtvervuiling en reclame voor sigaretten, en het omvat de vernietiging van wouden. Het houdt geen rekening met de gezondheid van onze gezinnen, de kwaliteit van het onderwijs en telt niet de schoonheid van bijv. poëzie.” (Sylvia Heijnen, directeur van de Koppelkerk en columnist van Achterhoeks Nieuws.)
5) Uut een gedicht oaver de Thuushulp in de gemeente Montferland: “Troost is niet een waszak bij de deur en dan naadloos weer terug van een bedrijf; gestreken en gesteven..” (Helma Snelooper; Eén der Dichters v.d. Achterhoek.)

Toen ik op dit punt was anbeland, zag ik opens: “Góh, állemaole vrouwleu. Dá's ok toevallig!” As laezer zu'j misschien denken: “Gin kunst an, want beheurlijk selectief, net as de onderwarpen zelf!” Toch zeg ik dan op mien beurte: Kan wal waen moar: Hoezó? Dat ge-emmer aover Vrouwenquota? Ze búnt d'r in elk geval wal. Met méér as genog visie. En… met eure wortels in d'n Achterhook!


Ankh Gussinklo

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant