Beleving grens en Aa-Strang speerpunt recreatiebeleid

Algemeen

AALTEN – In de oordeelvormende raadsvergadering was al uitgebreid gesproken over de beleidsnota Vrijetijdseconomie. De raadsfracties waren tevreden over het uitgestippelde beleid. Toch zijn er dan nog altijd enkele onderdelen waarover het een en ander is op te merken. Dat leidde in de besluitvormende gemeenteraadsvergadering van dinsdag 23 maart tot een motie over de grens en de Aa-Strang en één over kwalitatieve toekomstgerichte recreatie.

Door Bernhard Harfsterkamp

De motie over de grens werd ingediend door het CDA, Gemeentebelangen en de Progressieve Partij. Met de motie dragen deze fracties burgemeester en wethouders op 'om de belevingsinrichting van het gebied rondom de grens in combinatie met de Aa-Strang tot één van de speerpunten te maken bij de uitwerking van de beleidsnota. Dat betekent dat er snel plannen worden verwacht hoe het grensgebied van Dinxperlo met Suderwick aantrekkelijker kan worden gemaakt voor de recreant, waarbij er ontspanning kan worden gezocht op en langs het water van de Aa-Strang. De motie werd met de stemmen van bijna alle raadsfracties aangenomen. Alleen de HMV was tegen. Jan Wijbrans vond de motie overbodig. De grensbeleving werd immers al als speerpunt genoemd.

Een tweede motie had betrekking op het meer ruimte geven aan initiatieven. Aan plannen die leiden tot 'kwalitatieve toekomstgerichte recreatiebedrijven of bedrijfjes' moet in principe zonder nadere eisen worden meegewerkt. Woonbestemmingen die hiervoor geschikt zijn moeten daarvoor in aanmerking komen. De motie werd ingediend door Gemeentebelangen, CDA, HMV en de Progressieve Partij. Deze motie werd unaniem door de gemeenteraad aangenomen. Het betekent niet dat voortaan alles zo maar kan. De gemeente kan een vinger aan de pols houden met de bestemmingsplannen. Daarmee houdt de gemeente de regie en kan het de eigen kwaliteitsstandaarden gebruiken en toetsen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant