Twan en Danique namen als 'stand-in' voor twee bezoekers van De Helmhorst in Winterswijk, Alonso en David, cadeaus in ontvangst. Foto: Frank Vinkenvleugel
Twan en Danique namen als 'stand-in' voor twee bezoekers van De Helmhorst in Winterswijk, Alonso en David, cadeaus in ontvangst. Foto: Frank Vinkenvleugel

Blije gezichten bij Kanjers voor Kanjers-drive thru

Algemeen

AALTEN - Op zaterdag 27 maart hebben vrijwilligers van ‘Kanjers voor Kanjers’ ontzettend veel kinderen blij kunnen maken in een feestelijke drive thru bij Ottevanger Milling Engineers in Aalten. Doordat Kanjers voor Kanjers altijd kan rekenen op geweldige sponsporen, kunnen dit soort projecten worden gerealiseerd, speciaal voor kinderen die net dat ene beetje extra verdienen.

Door Waltraud Wensink

Wie de hal betreedt, ziet hoe ontzettend druk de vrijwilligers zijn geweest. Overal hangen ballonnen in de kleuren van Kanjers voor Kanjers, er staan feestelijk versierde kraampjes en je voelt de warmte die van dit project uitstraalt. Allemaal konden ze rekenen op een enthousiast welkom door Peer en Tof die met een soort van ‘halve fiets’ door de hal renden en hun enthousiasme op iedereen overdroegen. Kanjers voor Kanjers stelt zich ten doel om kinderen met een verstandelijke, lichamelijk of maatschappelijke beperking dicht bij huis blij te maken. Kanjers voor kanjers probeert een droom voor deze kinderen waar te maken. Dat doen ze door het organiseren van projecten op het gebied van sport en spel, opdat iedereen mee kan doen.

Adri Knoops, een van de vrijwilligers, vertelt: ”We hebben een oproep gedaan voor de ‘drive thru’ die we vandaag organiseren. Het was al een keer afgezegd vanwege de coronamaatregelen maar vandaag konden we het op een veilige en verantwoorde manier door laten gaan. We doen dit voor ‘onze kanjers ‘ in de Achterhoek. Naast de kinderen die een verstandelijke of lichamelijke beperking hebben, zien we ook steeds meer kinderen die een maatschappelijke beperking hebben. Daar bedoelen we de kinderen mee die het door verschillende omstandigheden niet zo breed hebben thuis en waar extraatjes niet vanzelfsprekend zijn.”

Er wordt gewerkt met een tijdschema zodat niet iedereen tegelijkertijd aankomt bij de ‘drive thru’. Net iets voor 10:00 uur arriveren de eerste bezoekers. Justin zit voor in de auto met zijn mondkapje op en na een warm en feestelijk welkom komt hij bij de eerste kraam waar hij iets mag uitzoeken. Op de kraam lig een groot en uitgebreid assortiment aan boeken. Justin is leerling van ‘Het Bariet’ in Lichtenvoorde en kijkt zijn ogen uit. Ook bij de volgende kraam is de keuze snel gemaakt. Hij kiest namelijk voor een sjoelbak. Hij vindt vind het geweldig en lacht van oor tot oor, maar oogt ook wel wat overdonderd. Justin laat het over zich heen komen. Ook zijn moeder lacht van oor tot oor.

Ballonvluchten en paragliden en bakworkshops
Net zoals alle andere vrijwilligers die vandaag aanwezig zijn bij de ‘drive thru’ is ook Henriette Brethouwer van Kanjers voor Kanjers enthousiast. Het is mooi om te zien hoe iedereen blij wordt van het feit dat ze een ander blij mogen maken. Henriette: ”Het is toch geweldig. Iedereen krijgt iets, want er is ook aan de broertjes of zusjes gedacht die vandaag meekomen. Naast een leuke tas vol knutselspullen hebben we voor onze kanjers die zijn opgegeven zijn een ballonvaart of een bon voor paragliden en dat zijn natuurlijk geweldige cadeaus. We weten dat er ook kinderen tussen zitten die dit mede door hun beperking niet (aan) kunnen en daarvoor hebben we als alternatief dat ze mogen bakken bij Gaabs in Doetinchem waar ze de meest heerlijke lekkernijen kunnen maken. De activiteiten moeten namelijk wel bij iemand passen en veilig zijn voor betrokkene. Van de meeste kinderen die komen is dit van te voren wel bekend.” Bij de ballonvaart mag een van de ouders ook mee de lucht in, en ook bij het paragliden wordt er echt gekeken op welke manier het mogelijk is voor iedereen om deel te nemen. Het paragliden gaat uit van Vliegschool Maurik en de ballonvaart wordt verzorgd door Stichting Onze Ballon in samenwerking met Kanjers voor Kanjers.

'Het is jullie gegund'
Als Pip, gezeten achter in de auto, langs de kraam rijdt, staan de gezichten op 'blij'. Als verteld wordt dat Pip met de luchtballon mee mag, samen met één van zijn ouders, raakt moeder ontroerd. ”Wat super dat Pip dit aangeboden krijgt", zegt ze duidelijk aangedaan. De vrijwilligers van Kanjers voor Kanjers geven aan dat het hen van harte gegund is. Twan en Danique mochten als plaatsvervangers voor Alonso en David van de Helmhorst uit Winterswijk door de drive thru om het paragliden voor hen in ontvangst te nemen. Ze waren er super blij mee, alsof ze zelf de lucht in gingen. Ook Twan uit Varsseveld mag gaan paragliden. “Hij is een beetje van zijn a propos", zegt zijn moeder, "maar hij vindt het helemaal super. Hij gaf gelijk al aan dat hij zonder mama ging, hij durft het wel alleen en is niet bang aangelegd.”

De ouders of verzorgers die meekomen met de kinderen zijn het er allemaal over eens, het is overweldigend wat er is georganiseerd voor hun kinderen. De cadeaus, de aandacht, de aankleding, de lekkernijen: het is allemaal geweldig georganiseerd. Adri Knoops: ”Dit hebben we natuurlijk te danken aan de gulle sponsoren. Dankzij hen kunnen wij dit allemaal mogelijk maken. Ook de broertjes en zusjes in het gezin zijn belangrijk, dus die worden niet vergeten als ze meekomen. Als er iemand in het gezin een beperking heeft, dan heeft dat invloed op het hele gezin, dat wordt nog wel eens vergeten. Het is mooi om mensen blij te mogen maken”.

En blij was iedereen zeker, dat gold zowel voor alle bezoekers als voor alle vrijwilligers. Wie meer wil weten over Kanjers voor Kanjers of wie iemand wil aanmelden voor een speciale wens, kan terecht op de website of de Facebookpagina van Kanjers voor Kanjers.


www.stichtingkanjersvoorkanjers.nl

PeerTof is klaar om met de vrijwilligers de Drive thru te openen. Foto: Frank Vinkenvleugel
Het feest kan beginnen!  Foto: Frank Vinkenvleugel
Alle sponsoren die mede de drive thru mogelijk maakten. Foto: Frank Vinkenvleugel
Justin is dolgelukkig met de sjoelbak die hij mag meenemen.  Foto: Frank Vinkenvleugel

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant