Kim Wijkamp bij de poster van Cupido Achterhoek in het Kulturhus. Foto: PR
Kim Wijkamp bij de poster van Cupido Achterhoek in het Kulturhus. Foto: PR

Afstuderen met Cupido Achterhoek

Algemeen

DINXPERLO - Kim Wijkamp woont in Ulft en is 18 jaar. Ze volgt de mbo4-opleiding evenementenorganisatie aan Rijn IJssel in Arnhem en is bezig met een stage bij Figulus Welzijn in Dinxperlo. Daar vervult ze met de organisatie van het evenement Cupido Achterhoek een van de afstudeeropdrachten voor haar opleiding.

Door Lydia ter Welle

Bij haar zoektocht naar een stageplek kwam ze bij Steffan Rexwinkel van Figulus Welzijn in Dinxperlo terecht. "In coronatijd is stage lopen voor de opleiding evenementenorganisatie best lastig. Want alle evenementen worden zo ongeveer afgelast. Maar gelukkig kon ik bij Figulus Welzijn in Dinxperlo terecht, met Steffan Rexwinkel als stagebegeleider. Steffan is een enthousiaste social worker, die zich door de corona-maatregelen niet laat afremmen en voortdurend allerlei evenementen bedenkt voor de mensen, júist ook in coronatijd en binnen de richtlijnen. Dat is heel leerzaam."

Cupido Achterhoek
In het kader van haar opleiding moet Kim drie opdrachten uitvoeren en in een verslag beschrijven. Eén daarvan is de organisatie van het evenement Cupido Achterhoek. "Juist ook in coronatijd is het voor mensen best lastig om contacten te leggen. Zo kwamen we op Cupido Achterhoek. Dat is een evenement dat plaatsvindt op 29 mei. Iedereen die single is en 18 jaar of ouder, en die op zoek is naar een maatje, of misschien wel naar de liefde van zijn of haar leven, kan zich tot 3 mei aanmelden via de website www.cupidoachterhoek.nl ", vertelt Kim. Bij aanmelding moet men een vragenlijst invullen. "Met vragen die wat meer inzicht geven in de persoon die zich aanmeldt. Over eigenschappen, hobby's, leeftijd, werk, sport, vrijetijdsbesteding, interesse, enzovoorts. Zo krijgen we een beeld van iemand. Wij gaan dan op zoek naar een goede match voor hem of haar. Als we die vinden, krijgen de betrokkenen een uitnodiging voor de avond in het Kulturhus in Dinxperlo, op zaterdag 29 mei, waar een heerlijke maaltijd wordt geserveerd. Aan het eind van de avond mogen de deelnemers beslissen of ze de rekening delen of dat één van de twee voor beiden betaalt." Zo hoopt Kim heel veel mensen kennis te laten maken met iemand die bij hen past.

Alleen goede matches
Kim legt uit: "We zullen echt alleen de goede matches uitnodigen. We moeten echt het idee hebben dat een koppel echt matcht met elkaar. En voor de duidelijkheid: het hoeft echt niet meteen om een liefdesrelatie te gaan. Ook als iemand op zoek is naar een ander om samen iets te ondernemen, op basis van vriendschap en gezamenlijke interesses, mag hij of zij zich aanmelden. Hoewel het natuurlijk wel leuk zou zijn als een en ander wel leidt tot een (liefdes-)relatie. Leeftijd maakt ook niet uit. We hopen dat alle mensen zich aanmelden die graag uit de eenzaamheid willen stappen en nieuwe mensen willen leren kennen op een gezellige avond."

Het projectplan moest Kim in het kader van haar afstudeeropdracht heel precies beschrijven. "Verder moest ik de website ontwerpen en de de poster, de vragenlijst maken, nadenken over de manier waarop we het event onder de aandacht brengen in de wijde regio. Dat hebben we - ook vanwege corona - vooral gedaan via social media: Facebook, Instagram, en via het ophangen van posters op plekken waar mensen nu nog wel komen. En ja, dat zijn vooral winkels die levensmiddelen verkopen. De rest is immers grotendeels dicht", vertelt Kim. Na afloop van het event wordt het uitgebreid geëvalueerd. "Natuurlijk met de opdrachtgever: dat is Steffan, en we kijken ook naar mogelijkheden om de deelnemers daarbij te betrekken. Van het geheel maak ik een uitgebreid verslag, wat hopelijk leidt tot een mooi cijfer voor mijn afstudeeropdracht."

De aanmeldingen komen al binnen. "Maar: hoe meer hoe liever! Dus: ben jij single en op zoek naar liefde? (Of naar leuk maatje?) Iedereen vanaf 18 jaar is welkom in het Cupido Restaurant. Meld je aan via www.cupidoachterhoek.nl en wie weet vinden onze Cupido's een perfecte match voor jou. Na het aanmelden ontvang je van ons een inschrijfformulier. Mochten onze Cupido's die perfecte match voor jou vinden, dan krijg je van ons een uitnodiging om op 29 mei heerlijk te komen dineren samen met je match!", zo herhaalt Kim de tekst op de website.


www.cupidoachterhoek.nl

Facebook en Instagram: @CupidoAchterhoek

De poster van Cupido Achterhoek. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant