Wethouder Hans te Lindert ging met jeugdagent Maikel Boomkamp op pad en sprak tijdens dat 'werkbezoek' met de agent én met de jeugd. Foto: PR

Wethouder Hans te Lindert ging met jeugdagent Maikel Boomkamp op pad en sprak tijdens dat 'werkbezoek' met de agent én met de jeugd. Foto: PR

Wijkagent jeugd en wethouder samen op pad

Algemeen

AALTEN - Vorige week vrijdag heeft wethouder Hans te Lindert een dienst meegedraaid met wijkagent jeugd Maikel Boomkamp. “Er wordt momenteel veel gesproken over de jeugd en de uitdagingen die de jeugd heeft in deze lastige tijd. Onze jeugdagent heeft een heel kort lijntje met de jeugd en weet als geen ander wat die uitdagingen zijn en waar tegenaan wordt gelopen”, aldus wethouder Te Lindert.

Om een goed beeld te krijgen van de stand van zaken van de jeugd in de gemeente Aalten, heeft de wethouder een middag en een avond meegekeken met het werk van de wijkagent. Er was afgelopen voorjaar veel te doen rondom overlast ten gevolge van middelengebruik. Juist de wijkagent kan hierover veel vertellen vanuit de praktijk die hij op straat tegenkomt. Het werkbezoek van de wethouder past uitstekend in de samenwerking die binnen de gemeente is gezocht en gevonden op het gebied van de jeugd. Deze aanpak, onlangs nog geroemd door Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf (CU), werpt heel duidelijk haar vruchten af en de diverse partijen weten elkaar sinds vorig jaar steeds beter te vinden als het gaat om onze jeugd. “Het is erg prettig dat we als partijen elkaar zo goed weten te vinden”, aldus jeugdagent Boomkamp.

“De praktijk waar onze politie dagelijks mee te maken heeft, moeten we vertalen naar beleid en de juiste keuzes en in dat kader was het érg plezierig om eens van heel dichtbij het werk van onze jeugdagent mee te beleven. Daarnaast was er veel gelegenheid voor het stellen van vragen over en weer. Al met al een waardevolle invulling van deze vrijdagmiddag en -avond!”, aldus wethouder Te Lindert.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant