Op landgoed Het Beestman. Foto: Hip&Stijl Fotografie
Op landgoed Het Beestman. Foto: Hip&Stijl Fotografie

Fotowedstrijd ‘Ode aan het landschap’

Algemeen

AALTEN/DINXPERLO - We wandelen en we wandelen. En tijdens de wandeling leggen we ons mooie Achterhoekse landschap vast. Heel herkenbaar? Ongetwijfeld! Daarom wordt iedereen uitgedaagd om deel te nemen aan een fotowedstijd in het kader van het themajaar 'Ode aan het landschap'.

Tijdens de huidige lockdown waardeert men het prachtige landschap in onze eigen omgeving. Deze waardering komt ook tot uiting in het landelijke themajaar ‘Ode aan het landschap’. Vooral omdat er maar weinig plekken ter wereld zijn waar het landschap zo divers is als in Nederland. In de gemeente Aalten wordt hieraan aandacht besteed door het landschap in de schijnwerpers te zetten.

Fotowedstrijd
Iedereen wordt uitgedaagd om de mooiste, de meest herkenbare, unieke, karakteristieke, authentieke, liefdevolle foto van het landschap van de gemeente Aalten te maken. Dat mag een schitterende winterfoto van de afgelopen periode zijn. Maar ook graag mooie foto’s van elk ander seizoen. Want elk seizoen heeft zijn eigen charme. De winnaars van de eerste, tweede en derde prijs worden beloond met BAD-biljetten ter waarde van respectievelijk € 50, € 30 en € 20. De BAD-biljetten zijn bij diverse ondernemers in Bredevoort, Aalten en Dinxperlo te verzilveren. Daarnaast worden de winnende foto’s gepubliceerd in Aalten Vooruit en De Band.

Spelregels
Burgemeester Anton Stapelkamp, fotograaf Frank Vinkenvleugel, beleidsmedewerker Landschap Ingrid Oonk en Herlinda ter Maat van Achterhoek Toerisme, kiezen aan de hand van de inzendingen de mooiste foto’s. De winnaars ontvangen persoonlijk bericht en de uitslag wordt via de media bekend gemaakt. Het fotobestand moet minimaal 2 MB groot zijn. Bij deelname aan de fotowedstrijd geeft de inzender de gemeente Aalten, Achterhoek Toerisme en Achterhoek Nieuws toestemming voor het gebruik van de foto’s (dit geldt ook voor niet-winnende foto’s) voor diverse promotiedoeleinden. Vermeld bij inzending de locatie van de foto’s, naam en adresgegevens en een motivatie waarom deze foto volgens u het landschap in de gemeente Aalten symboliseert. De foto moet dus in de gemeente Aalten gemaakt zijn. Iedereen kan foto’s tot 1 juni mailen naar h.termaat@achterhoek.nl.

Achterhoeks wandelnetwerk
Wie behoeft heeft aan inspiratie voor een nieuwe wandelroute in de gemeente, kan bij de VVV's in Aalten, Bredevoort en Dinxperlo en bij de boekhandel terecht voor een wandelkaart van het Achterhoeks wandelnetwerk. De kaart kost € 5,95.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant