Foto: PR

Autohuur in Griekenland

Wil je een Griekenland een auto huren? Lees dan hier verder! Bij goedkoperautohuur.nl vind je de beste tarieven van 1600 aanbieders van autohuur in Griekenland. Op deze website kun je de aanbiedingen van al deze verschillende autoverhuurbedrijven met elkaar vergelijken. Een handige zoek- en boekmachine helpt je bij het kiezen van de beste auto tegen de beste prijs. De prijzen die vermeld worden zijn inclusief verzekeringen en heffingen en een onbeperkt aantal kilometers. 

Reizen naar Griekenland

Griekenland ligt in het Zuidoosten van Europa, op zo’n tweeduizend kilometer afstand van Nederland. Het vasteland van Griekenland bestaat uit de Peloponnesos en het zuidelijkste stukje Balkan. Daarnaast bestaat het land uit een groot aantal eilanden. Griekenland bereik je het snelst met het vliegtuig. Je kunt vliegen op de hoofdstad Athene of op een van de belangrijkere eilanden zoals Kreta, Kos, Rhodos, Corfu en Santorini. Wil je meer van Griekenland zien, dan kun je het beste een auto huren. Het openbaar vervoer in Griekenland is minder uitgebreid dan wij hier kennen. 

Auto ophalen op het vliegveld of ergens anders

Vlieg je naar Griekenland, dan kun je je vooraf gereserveerde huurauto direct op het vliegveld afhalen. Je kunt er ook voor kiezen om een auto op een andere plek op te halen. Zo kun je je huurauto ook in verschillende steden ophalen. Het kan namelijk zijn dat je naar één van de eilanden op vakantie gaat en je hebt een transfer van het vliegveld naar je hotel. Als je toch ook wil rondtoeren, dan is er vaak de mogelijkheid om een auto in de toeristische plaats te reserveren. 

Vooraf reserveren: wel zo slim

Het is vaak slim om vooraf een auto te reserveren. Je hebt via deze site een ruime keuze in aanbiedingen. Je vindt zo de beste tarieven voor het model auto waarin jij geïnteresseerd bent. Zo voorkom je dat je bij aankomst op het vliegveld met lege handen komt te staan of een erg hoog tarief moet betalen. Ook voorkom je lange wachttijden. Daarnaast is er een taalbarrière. Grieks is een moeilijke taal en maakt gebruik van een ander alfabet. Hierdoor kan de communicatie bij een autverhuurbalie stroef verlopen. 

Griekenland voor iedere toerist

Griekenland heeft voor ieder type toerist iets te bieden. Zonaanbieders kiezen voor één van de mooiste eilanden. Kreta, Kos, Rhodos en Corfu hebben prachtige stranden. En ook Santorini wordt door velen geroemd als prachtig eiland. Maar ook de Peloponnesos is een prima plek voor een strandvakantie. Ook actieve toeristen kunnen hun hart ophalen in Griekenland. Het bergachtige landschap leent zich bij uitstek voor flinke wandeltochten en andere buitenactiviteiten. De hoogste berg van Griekenland, de Olympus, is bijna 3000 meter hoog. Deze berg speelt een belangrijke rol in de Griekse mythologie.

Voor cultuur en oudheden

Griekenland is een absolute must voor cultuurliefhebbers. De rijke Griekse historie is nog overal terug te zien. Archeologische vondsten uit de tijd dat de Grieken heerser waren over de Middellandse zee en een groot deel van Europa, Azië en Noord-Afrika zijn op veel plekken goed bewaard gebleven. De Akropolis met de Tempel van Parthenon bij hoofdstad Athene is de belangrijkste herinnering aan de Griekse oudheid. Maar vergeet ook zeker het heiligdom van Delfi, en de opgravingen bij Olympia en Knossos niet. 

Bezoek historische plekken met de auto

Wil je de meest bijzondere plekken in Griekenland bezoeken, dan is het verstandig om een auto te huren. Je verliest zo geen onnodige tijd met het wachten op openbaar vervoer. Ook al zijn historische plekken ook met lokaal vervoer te bereiken, bussen en dergelijke zijn niet heel frequent en vooral in de zomermaanden ook druk. Wil je bijvoorbeeld naar Delfi vanuit Athene, dan rijd je via de snelweg E75 en de EO48. In een krappe 2,5 uur bereik je deze historische plek. 

Rondreis Peloponnesos

Het Griekse schiereiland, Peloponnesos leent zich uitermate goed voor een rondreis met een huurauto. Pick je auto op het vliegveld van Athene op en bezoek de plekken die je uit de geschiedenisboeken kent: Korinthe, Mycene, Epidaurus, Sparta en Olympia. Meestal duurt een rondreis over de Peloponnesos zo’n veertien dagen. Maar wil je het rustiger aan doen, dan kun je er best langer over doen, of er een weekje strand aan plakken, bijvoorbeeld in Messinia, dat gekozen is tot één van de mooiste stranden van Griekenland.

Hoe zijn de wegen in Griekenland?

Misschien twijfel je of je een auto wil huren in Griekenland omdat je niet weet hoe de wegen er zijn. We kunnen je geruststellen. De wegen op het vasteland van Griekenland zijn over het algemeen gewoon goed. Ook de secundaire wegen hebben een goed tot redelijk wegdek. Op de eilanden, met name op de kleinere eilanden is het wegennet niet erg uitgebreid en soms zijn de wegen ook onverhard. Er is dan ook weinig verkeer op de kleine eilanden. Drukte vind je op de snelweg A1 Athene – Thessaloniki. Met name rondom de steden. Ook kan het druk zijn op de weg A8A die tussen Patras en Athene loopt. Dit vanwege de terminals waar de ferries naar Italië aankomen. 

Tolwegen Griekenland

Houdt wel in de gaten dat op de meeste snelwegen en bij sommige bruggen en tunnels in Griekenland tol betaald moet worden. Je kunt altijd contant betalen. Wel zo prettig dat dit land ook gewoon de euro gebruikt. Je kunt vaak ook met bankpasjes of creditcards betalen. Maar dat is niet overal het geval. Daarom is het aan te raden om altijd klein geld bij de hand te hebben. OM een voorbeeld te geven, voor de ring rondom Athene betaal je 3 euro voor een personenauto. Voor het traject Athene-Korinthe wordt 12 euro voor een normale personenauto gerekend. 

Verkeersregels Griekenland

In Griekenland gelden de meeste verkeersregels zoals je gewend bent. Algemeen geldt dat de automobilist altijd zijn aandacht bij het rijden moet houden. Je mag niet telefoneren, maar ook geen sigaret roken of het volume van de radio regelen. Daar kun je een boete voor krijgen. Houdt er rekening mee dat op rotondes meestal bestuurders van rechts die de rotonde komen oprijden voorrang hebben. In Griekenland geldt dat personenauto’s binnen de bebouwde kom maximaal 50 kilometer per uur mogen rijden. Op bepaalde wegen buiten de bebouwde kom geldt een maximum snelheid van 90 kilometer per uur. Op andere wegen 110 kilometer per uur. Op snelwegen mag maximaal 130 kilometer per uur worden gereden. 

Rijden in Athene

Rijd je met de auto in Athene, dan krijg je te maken met het drukke stadsverkeer. Dat kan chaotisch zijn, net als in andere grote steden. Je kunt je auto parkeren op speciale toeristen parkeerplaatsen. Je mag in de groene zones niet parkeren, behalve bij parkeermeters. Let op: in het centrum van Athene gelden milieumaatregelen. Om de luchtvervuiling in de stad tegen te gaan mogen auto’s met een even kentekennummer alleen op even dagen in het centrum van Athene rijden en auto’s met een oneven nummer op onevendagen. Gelukkig is er voor huurauto’s een uitzondering. Je mag twee weken met je huurauto zonder beperking in de stad. Nog een geruststelling: de tekst op wegwijzers is altijd in het Grieks en in het Engels geschreven.

Dit artikel wordt u aangeboden door Goedkoperautohuur.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden