<p>Foto: Archief Nicole Jansen Rave.</p>

Foto: Archief Nicole Jansen Rave.

Oplossing zoekplaatje

AALTEN - Foto van een uitstapje van de jeugdige misdienaartjes met pastoor van Leer naar Aviodome bij Schiphol. We kregen van allerlei kanten al een groot aantal namen binnen, waarvan sommige met vraagtekens. Maar Hans Harmsen, die het zoekplaatje van Aalten Vooruit van zijn zus kreeg toegestuurd kon volledige duidelijkheid verschaffen. Hij schreef dat hij deze foto uit 1964 in zijn eigen fotoalbum heeft zitten, en kende nog alle mensen op de foto. Hieronder zijn opsomming:
Op de onderste rij vlnr: Vincent Beijer, Johnny Temming, Henkie Rensink, Peter Schut, Tom Blömer, Theo te bruin, Tonny Rave, Bennie Stevens, Henry Veldkamp, Johan Beckers, Theo te Molder, Bennie te Molder, Harrie Frencken.
Tweede rij vlnr: Meester Zuurveld(hoofd St. Johannesschool Bredevoort), Bennie Temming, Wolter Jetten, Hans Ubbink, Hans Wensink, pastoor van Leer (pastoor van de Sint-Georgiuskerk)
Op de trap: derde rij van boven vlnr: Theo Rave en Theo Klein Stapel; tweede rij van boven: Gerard Visser en Hans Harmsen en bovenaan de trap vlnr: Frans Giezen en Eddie Klein Stapel.
Aviodome is het grootste Nederlandse museum voor lucht- en ruimtevaart. In de tijd dat de misdienaartjes daar een bezoek aan brachten was het gevestigd op Schiphol. Sinds 2003 is Aviodome gevestigd bij Lelystad.
In 1955 richtten diverse organisaties, waaronder luchtvaartmaatschappij KLM en vliegtuigfabriek Fokker, de Stichting voor het Nationaal Luchtvaartmuseum op met als doel het vestigen van een nationaal luchtvaartmuseum in Nederland. In 1960 werd dit doel voorlopig bereikt met de opening van het Aeroplanorama op Luchthaven Schiphol. Menig schoolreisje in de jaren zestig en zeventig had een bezoek aan het Aviodome op het programma staan.
Zo ook de Aaltense misdienaars die in 1964 op Schiphol mochten rondkijken. Hans Harmsen wist verder nog te melden dat her daar niet bij bleef, want "daarna zijn we nog naar Volendam geweest en hebben daar een mooie groepsfoto gemaakt in Volendamse klederdracht."

Foto met dank aan: Nicole Jansen Rave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden