stemmen vanuit de auto is mogelijk in Aalten. Afbeelding: Gemeente Aalten
stemmen vanuit de auto is mogelijk in Aalten. Afbeelding: Gemeente Aalten

Stemmen vanuit de auto in de stemstraat in Aalten

AALTEN - Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart kunnen kiezers in de gemeente Aalten ook stemmen vanuit hun auto. Deze drive-thru, ook wel stemstraat genoemd, is geopend van 7.30 tot 21.00 uur en gevestigd aan de Vierde Broekdijk in Aalten. Om het stemgeheim te waarborgen is 1 persoon per auto toegestaan en een mondkapje is verplicht.

“Vanwege het coronavirus worden er allerlei extra maatregelen genomen in stembureaus zodat iedereen veilig kan gaan stemmen. Ieder stembureau wordt aangepast met looproutes, spatschermen en desinfecterende gel en het gebruik van een mondkapje is verplicht. De stemstraat is een mooie aanvulling op deze maatregelen. Het is makkelijk, snel en je komt niet met anderen in contact.” aldus Anton Stapelkamp.

Hoe werkt het?
Bij de ingang van de stemstraat controleren we of de kiezer alles bij zich heeft. Hij/zij doet het mondkapje op en desinfecteert de handen voordat hij/zij de tent in rijdt. In de tent bij de stemtafel geeft de kiezer zijn/haar stempas af en laat zijn/haar ID zien. Is alles in orde, dan krijgt diegene een stembiljet en een rood potlood. Dit potlood mag hij/zij mee naar huis nemen. Een medewerker rijdt het stemhokje naar de auto. De kiezer vult met het potlood zijn/haar stem in op het stembiljet en vouwt deze op. Een medewerker rijdt het stemhokje weer weg van de auto. De kiezer rijdt door naar de volgende stop en doet het stembiljet in de stembus. Daarna kan de kiezer wegrijden uit de stemstraat.

Inwoners die corona hebben of denken te hebben kunnen iemand anders voor hen laten stemmen via een volmacht. Dit en meer informatie over de verkiezingen is te vinden op: www.aalten.nl/verkiezingen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden