Amnesty-collecte gaat virtueel

AALTEN - Gelijke rechten voor mannen en vrouwen, trouwen met de liefde van je leven en uitkomen voor je mening. In Nederland vinden we dat zo gewoon, dat we bijna vergeten dat veel mensen die vrijheid niet hebben. Amnesty International komt op voor mensen die ten onrechte worden vervolgd, die worden gemarteld of onderdrukt voor wat ze zeggen of wie ze zijn.

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt in 2021 voor de negentiende keer haar landelijke collecte. Dit jaar is het wel anders dan anders: deze editie van de collecte is vanwege het coronavirus volledig online. In 2020 gingen in heel Nederland 12,5 duizend collectanten langs de deuren en haalden toen ruim € 900.000 op voor het werk van Amnesty.

Ook in Aalten zullen de collectanten hun jaarlijkse lentewandeling voor het goede doel virtueel moeten doen. Amnesty hoopt dat zij met hun online bus zoveel mogelijk familie, vrienden en buren zullen kunnen bereiken. Iedereen die Amnesty een warm hart toe draagt en ook een steentje wil bijdragen kan zelf een online collectebus aanmaken via amnesty.digicollect.nl.

Voor het gemak heeft de werkgroep Aalten- Oost Gelre een ‘groepsbus’ in het leven geroepen. Iedereen kan de link naar deze bus gebruiken, zowel om een donatie in te doen als om te delen. Die is te vinden op amnesty.digicollect.nl/werkgroep-amnesty-aalten-oost-gelre. 

Wat wil Amnesty?
Amnesty streeft naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke rechten heeft en in vrijheid kan leven. Met acties, lobby, campagnes en rapporten oefent de organisatie druk uit op machthebbers die de rechten van mensen schenden. Dat blijkt een effectieve methode. Gewetensgevangenen komen vrij, doodvonnissen worden omgezet, discriminerende wetten worden aangepast, marteling stopt, daders worden berecht. Geïnteresseerden in de activiteiten van de werkgroep Amnesty Aalten-Oost Gelre kunnen terecht op de Facebookpagina of op de website.


oostgelre.amnesty.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden