Columns

Muzikale voetnootjes | Hope Of Deliverance – Paul McCartney (1993)

Hope Of Deliverance – Paul McCartney (1993)

Al maanden zit Nederland in de greep van de maatregelen die genomen zijn om het coronavirus te bestrijden. Veel winkels moesten de deuren sluiten, we mochten niet meer naar de kapper of sportschool, geen avondje uit naar café en/of restaurant en als laatste, en meest omstreden, maatregel werd de avondklok ingevoerd.

Het water staat veel ondernemers aan de lippen en ondanks alle goede bedoelingen, zoals ‘click & collect’ (waarom geen Nederlandse benaming??) en andere vormen om je steun aan de plaatselijke ondernemers te geven, is er voor hun maar één oplossing: de deuren weer openen en klanten welkom heten. Dalende besmettingen deden de hoop op positief nieuws vergroten, maar tevergeefs. Er zijn deze week wel enkele versoepelingen ingegaan, maar een hele grote groep ondernemers zit vertwijfeld te wachten wanneer zij aan de beurt zijn.

The Beatles behoren tot mijn favoriete bands en ook solo weten de individuele leden van The Fab Four mij regelmatig te raken. Paul McCartney is het meest succesvol geweest en heeft in zijn solo carrière een aantal klassiekers geschreven, zoals ‘My Love’, ‘Band On The Run’ en ‘Mull Of Kintyre’.

McCartney nam in 1993 voor het album ‘Off The Ground’ de single ‘Hope Of Deliverance’ op en het refrein geeft perfect weer hoe iedereen uitkijkt naar het moment dat we bevrijd worden van dit verschrikkelijke virus. ‘We Live In Hope Of Deliverance, From The Darkness That Surrounds Us’, we leven in hoop op bevrijding, van de duisternis om ons heen.

We moeten dus nog door en McCartney geeft in dit nummer ook de onzekerheid weer die bij velen van ons leeft: ‘When It Will Be Right? I Don't Know, What It Will Be Like? I Don't Know’. Hij weet het ook niet en ondanks de wens op perspectief en vooruitzichten, moeten we verder leven met hoop, want zonder hoop is er geen toekomst. Hoop op bevrijding, dat gaat er een keer komen, daar ben ik zeker van en wat mij betreft liever vandaag dan morgen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden