Muzikale voetnootjes | Music - John Miles (1976) | Al het nieuws uit Aalten | Aalten Vooruit

Muzikale voetnootjes | Music - John Miles (1976)

Music - John Miles (1976)

Het zijn zorgelijke statistieken en nieuwsberichten, dat jongeren massaal dreigen uit te vallen door psychische problemen. Volgens een onderzoek zitten veel jongeren tegen een burn-out aan. Ook voor ouderen zal het een moeilijke tijd zijn, want we leven op dit moment een heel ander leven dan voor maart 2020. Al bijna een jaar zonder de gebruikelijke momenten van ontspanning. Uit eten, bioscoop of theater en - voor mij - het bezoeken van concerten.

Regelmatig ging ik met vriend Aad naar concerten in Nederland of Duitsland, maar dat zit er voorlopig niet in. Gelukkig kan ik nog wel steeds genieten van muziek, want dat klinkt dagelijks door ons huis, soms tot ergernis van mijn huisgenoten. Muziek kun je gebruiken als steun in verdrietige situaties, om op te sporten, om vrolijk van te worden en ik gebruik het vaak om gebeurtenissen te duiden. Voor mij is het luisteren naar een prachtig liedje met dito tekst een vanzelfsprekendheid geworden en bij een ingrijpende gebeurtenis is het vaak een steun.

Zo luister ik regelmatig naar 'Imagine' van John Lennon als op een bepaalde plek in de wereld de vrede in het geding komt. De regel 'Imagine All The People Living Life In Peace' zegt voor mij wat dat betreft alles. Maar ook bij het overlijden van een dierbare kan muziek steun bieden, mij woorden geven die ik zelf niet vinden kan. Vorig jaar nog hielp Pink Floyd mij met het vinden van antwoorden op vele vragen.

Sinds 1976 is 'Music' van John Miles één van mijn all-time favoriete liedjes. De opbouw, pop, rock, klassiek, alles zit er voor mij in en de openingsregel vat het voor mij prima samen: 'Music Was My First Love And It 'll Be My Last'. De opbouw van het nummer, het toewerken naar een climax, het zit er allemaal in. In het jaar dat ik definitief viel voor de muziek, werd ik door dit nummer al gepakt.

Muziek kan dus steun bieden en dat is voor iedereen anders. Ga op zoek naar die steun, want muziek zal er altijd zijn: 'In This World Of Troubles, My Music Pulls Me Through'.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden