AVA`70-jeugd vorstbestendig | Al het nieuws uit Aalten | Aalten Vooruit
<p>AVA`70-junioren bij de duurloop. Foto: Joppe Roos</p>

AVA`70-junioren bij de duurloop. Foto: Joppe Roos

AVA`70-jeugd vorstbestendig

AALTEN - Zaterdag 13 februari, vlak voor 10.00 uur. De thermometer geeft een temperatuur aan van -10,1 graden Celsius en met de koude wind voelt het nog frisser aan. Ondanks deze, voor Nederland, toch barre omstandigheden staan er toch dik 25 pupillen op het complex van AVA`70 klaar voor de wekelijkse training. Warm gekleed in laagjes, zoals trainer Erwin Wamelink altijd verkondigd. De warming/up heeft gelijk resultaat, want de snuitjes krijgen steeds meer kleur. Na afloop wacht deze bikkels volgens traditie chocolademelk.

Bij het clubhuis staan inmiddels de junioren al te trappelen van kou en ongeduld voor hun zaterdagmorgentraining. De groep telde maar liefst 45 deelnemers en dat is natuurlijk een prachtig resultaat bij dit winterse, bijna Siberische weer. Op het programma stond een duurloop, met als bestemming Bredevoort. Eerst slingerend door het stadje, vervolgens over de Kleine Gracht, daarna langs de Grote Gracht, om tenslotte het zwarte ijs van de Slingeplas te bewonderen. Vervolgens werd het startsignaal gegeven voor de terugreis richting de AVA-baan.

In totaal hebben de ruim 70 (!) AVA`70-pupillen en junioren op deze koude zaterdagmorgentraining aangetoond dat ze vorstbestendig zijn en dat is best iets om trots op te zijn. Hulde uiteraard voor deze prestatie, maar ook voor de trainers, die zich weer van hun beste kant lieten zien!

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden