Nieuw in Aalten: Hardloopmaatje | Al het nieuws uit Aalten | Aalten Vooruit
Emiel Vaags en Michiel Stronks (blauwe jack). Foto: Lydia ter Welle
Emiel Vaags en Michiel Stronks (blauwe jack). Foto: Lydia ter Welle

Nieuw in Aalten: Hardloopmaatje

AALTEN - Naar een idee van Emiel Vaags, met als hobby hardlopen, wordt in Aalten het 'Hardloopmaatje' opgestart door Figulus Welzijn, voor mensen tot ongeveer 35 jaar die in deze tijden het hardlopen hebben ontdekt om lekker in beweging te blijven. Aanmelden kan via de facebookpagina Hardloopmaatje Aalten of via m.stronks@figulus-welzijn.nl .

Door Lydia ter Welle

"Ik kwam op het idee omdat ik - nu veel andere sporten even niet mogen - ben gaan hardlopen om toch lekker in beweging te blijven", vertelt Emiel. "Omdat ik in mijn omgeving weinig andere hardlopers ken, loop ik meestal alleen, terwijl je nu nog steeds wel met z'n tweeën kan hardlopen, met inachtneming van de regels. Toen bedacht ik dat het leuk zou zijn om de mogelijkheid te hebben met een andere hardloper af te spreken. Veel gezelliger, je leert nog eens andere mensen kennen, je hebt door je hardloopafspraak met iemand anders een soort van 'stok achter de deur' om door te gaan met hardlopen en bewegen, je kunt informatie uitwisselen over mooie hardlooproutes. Toen ik daarover met Michiel (Stronks, van Figulus Welzijn) sprak, kwamen we op het idee van Hardloopmaatje."

Hardloopmaatje is een whatsappgroep, waaraan iemand die zich aanmeldt, wordt toegevoegd. In die groep is het simpel om een afspraak te regelen met een andere loper, om samen op pad te gaan. Michiel licht toe: "Nu kun je maar met één andere loper afspreken, maar na corona zouden dat ook een paar lopers meer kunnen zijn. Alles onder het motto: niets moet, maar afspreken om te hardlopen mag." Hij benadrukt dat het niet de bedoeling is om een nieuwe club op te richten, en zo verenigingen als AVA '70 en De Zandloper te 'beconcurreren'. "Wie serieus met de hardloopsport aan de slag wil, is natuurlijk het beste af met de ondersteuning van die clubs. Wij hebben Hardloopmaatje vooral bedacht voor al die mensen die in deze coronatijd begonnen zijn met hardlopen. Voor hen is vaak hardlopen bij een club 'een brug te ver'", stelt Michiel.

Naast Hardloopmaatje kent Figulus ook al Wandelmaatje: een soortgelijk initiatief, maar dan voor wandelaars. Michiel: "Nu breng ik wandelmaatjes nog met elkaar in contact, maar we denken erover, om ook daar een whatsappgroep van te maken."
Wie meer wil weten over Wandelmaatje kan bij Michiel terecht: m.stronks@figulus-welzijn.nl . Voor Hardloopmaatje kan iedereen zich ook via Michiels mailadres aanmelden. Aanmelden kan ook via de Facebookpagina van Hardloopmaatje Aalten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden